Bygdekvinnelaget

- møteplass for aktive kvinner

Du er her

10 Bondevenner fikk go'ord, heder og ære. Fra venstre; Astrid S. Hansen, Alfred Omsland, Kjell Omsland, Harry Strand, Einar Kolstad, Øivind Saga, Johan K. Omsland, Ivar Næss (prisutdeler), Terje Moland (ikke tilstede), Rolf Gjølberg (ikke tilstede) og Tor Bjørvik

Bygdekveld med fullt hus

Fredag 05. april inviterte Kjose Bygdekvinnelag og Kjose Bondelag tradisjonen tro til bygdekveld på Eikvang. Responsen fra bygda og omegn var overveldende og 110 møtte. Med et aldersspenn fra 4 uker til nesten 90 år, hadde arrangørene truffet med innholdet

Ivar Næss, leder av Kjose Bondelag, ledet kvelden med stø hånd. Han åpnet med å lese fra Bondelagets årsberetning fra 1952 og fikk frem latteren da han fortalte om den nyinnkjøpte avlsoksen som ikke var i stand til å utføre jobben sin, selv med god tilrettelegging på alle måter. Den endte sitt liv etter kort tid på slakteriet.

4H underholdt med sketsjer og nydelig sang. Deretter var det overrekkelse av innsatsdiplomer, heder og ære til 10 utvalgte Bondevenner og ildsjeler. Disse 10 var: Astrid S. Hansen, Alfred Omsland, Kjell Omsland, Harry Strand, Einar Kolstad, Øivind Saga, Tor Bjørvik, Johan K. Omsland, Rolf Gjølberg og Terje Moland. I tillegg ble Inger H. Omsland hedret for sin positivitet og bidrag i bygda gjennom mange år. Alle fikk overrakt diplom, Farris boka, t-skjorte og konfekt.

Tor Bjørvik var invitert for å vise Farris Filmen fra 1958 (utlånt fra Treschow Fritzøe) og for å vise gamle og nye bilder fra Farris. Det ble gjensyn med gamle og kjente fjes fra Kjose. Tor Bjørvik og bygdekveldens gjester kommenterte og fortalte historier underveis om livet på mosseapparatet, slepebåten Ulka, og Kipp som kunne slepe 2000 billass med tømmer, en av Norges første hjulbåter som trafikkerte Farris rundt 1840 årene, om sprengning av Bærugsbrua under krigen, togavsporing, hopprenn i Nesbakken, buntemaskinen som gikk under navnet ”Lykkehjulet”, og mange andre .

Et veldekket bord med spekemat, ost og annet godt pålegg ble tatt godt i mot. Etterpå ble det servert lekre og smakfulle kaker. På bordet var det også lokale spesialiteter som Bjørnø-Lefsa og kuvertflatbrød med rosmarin. Under pausen var det loddsalg og besiktigelse av årets utstilling som hadde tema ”Fritid- og sportsutstyr i gamle dager”. Her var det tørket støv av gamle skøyter og ski fra ulike epoker, gamle skidresser, strekkbukser, kikkerter, solbriller, ull-undertøy og mye mer. Sikkert er det at Kjosinger tar var på gamle skatter.

Fritz Harald Halvorsen spilte til sangene og hele programmet ble gjennomført med stil og engasjement. ”Hvis alle i Larvik var Kjosinger – hadde Larvik vært en kommune som oste av aktivitet”, proklamerte Tor Bjørvik og roste det gode miljøet i bygda. Han fikk med seg et par ekstra lefsebiter hjem…..

Lag:

Flere bilder (klikk for større)