Bygdekvinnelaget

- møteplass for aktive kvinner

Du er her

Ferdig lagde produkter, samt verktøy (seilmakerhanske, kniver etc)

Kurs i maritimt håndverk

Kurset i maritimt håndverk ble gjennomført på Haugtun 13. og 14. okt med Finn Larssen fra Grimstad som læremester. 8 kursdeltakere fra fjern og nær.

Maritimt håndverk er kanskje ikke så kjent i innlandet, men de faller leste har hørt om makrame, spleising av tau, skipssekker, hengekøyer osv.
Siden noen av oss har kjennskap til personer fra Sørlandet som virkelig kan å utføre dette gamle håndverket fikk vi tak i en av mannskapet som jobber aktivt i sommerhalvåret på sillskuta Solrik i Grimstad. Skipper Ben og matros Finn holder stadig kurs for bygdekvinnelag og husflidslag den kalde årstiden.
Færre og færre kan dette gamle håndverket som egentlig er tilpasset sjølivet fra gammelt av, men vi tok sjansen og gjennomførte et utrolig flott og inspirerende kurs.
Vi flettet matter som kan brukes på golvet foran utgangsdøra, men som og kan brukes til å sette varme kjeler på om man heller ønsker det. Kranser som kan pyntes til forskjellig årstid, eller bare brukes slik den er. Noen har båter og flettet fendere som brukes til å taue fast båten.
Hengekøyer og sekker /handlenett rakk vi ikke å sy denne gang, men kanskje vi får så fine somre at en skikkelig hengekøye blir neste prosjekt? Arbeidet er såvidt tidkrevende at det er begrenset hvor mye vi kunne produsere på 2 dager.
Vi ble invitert til å komme til Grimstad til sommeren å få en seiltur med skonnerten Solrik. Da kan vi få mulighet til å studere og kanskje prøve hengekøyene ombord? Seilskuta kan beskues ved å gå inn på nettsiden til Solrik.

Lag:

Flere bilder (klikk for større)