Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Referat fra adventsmøte på Bøndernes hus, 13.12.2017


35 medlemmer møtte opp på årets adventsmøte med tema: Jul i fremmed land.

Grend 1 hadde ansvar for møtet, og Grete Onsrud ønsket velkommen til årets siste møte.

Det ble åpnet med sangen "Tenn lys". Else Hvarstad fortalte om tradisjonen som Norge har hatt i 70 år med å sende julegran til London, og Grete O. leste stykket "Ittno knussel" av Barbara Ring.

Så ble ordet gitt til leder, Guri Gj. Røhnebæk, som informerte om diverse lagsaker. Sekretær, Marte Olafsbye, delte ut Gullkornet, årsplan for 2018 og medlemslister til alle.

 

Kveldens internasjonale "gjest", Dulce Bonite, fra Filipinene fortalte fra sin barndom og julefeiringen på Filipinene. Den er veldig ulik vår måte å feire jul på. De starter allerede 1. september (ber = jul) med feiringen, og fra 16. til 25. desember har de 9 midnattsmesser.  

Som lita jente var hun heldig som hadde foreldre som ga henne mulighet til å gå på skole slik at hun til slutt ble utdannet sykepleier. Hun kom til Norge i 2011, og det gikk ikke lang tid før hun var i gang med å lære seg språket. Nå er hun i jobb i det norske helsevesenet og prater veldig godt norsk.

 

Denne kvelden fikk vi servert deilig lutefisk med tilbehør og dessert + kaffe. Praten gikk livlig rundt bordet. Det ble et koselig avbrekk i julestria. Etter maten var det loddsalg, og alle "årene" gikk unna i en fei. Mange fine gevinster ble delt ut. 

Før møtet hadde Berit Hokaasen vært på politikammeret og foretatt trekning av julelotteribøkene. Hun leste opp vinnerne, og flere av gevinstene ble delt ut til de fremmøtte.

Guri kom med flere kjerringråd med tanke på at juletreet ikke skal drysse før jula er over. Et av rådene gikk ut på: La treet aklimatisere seg i et rom med lav temperatur før du tar det inn i stua. Sag av et par-tre centimeter av stammen og hold treet i varmt vann et par minutter før du setter det i juletrefoten. Sjekk at  juletreet alltid har tilgang til vann.

Til slutt sang vi "Deilig er jorden" og "Det lyser i stille grender".

Grete O. takket for fremmøtet og ønsket god jul og vel hjem.