Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Referat fra BBKs temamøte 11. april 2018


Tema for møtet var Sommerblomster v/Brandvold gartneri.

Vi ble tatt vel imot av Torild Aarskog og Vidar Brandvold som driver gartneriet. Vidar fortalte historien til Brandvold gartneri og viste oss rundt i drivhusene. Der var det mange planter i full blomst allerede. De har mange forskjellige robuste og flotte planter i alle regnbuens farger.

Å se alle de fine blomstene og kjenne lukta av jord var et fint avbrekk fra snøen ute.

Etter besøket i gartneriet gikk ferden til Brandvalheimen hvor medlemmene i grend 1 serverte kaker og kaffe. Her fikk de fremmøtte slått av en hyggelig prat, vi sang, hadde utlodning og det ble gitt diverse info. 

Rønnaug Børresen leste "Vi må høre på Purity" av Gro Lindstad, daglig leder i Fokus. Fokus er et blad alle medlemmene kan få gratis. Purity er ei 23 år gammel jente fra Kenya som nesten ble ektefellen til en 70 år gammel mann da hun var 12 år. Hun rømte til et hjelpesenter og ble utstøtt av faren. Under oppholdet på hjelpesenteret fikk hun gå på skole og er i dag i ferd med å avslutte masterutdanningen. Hun delte sin historie på åpningen av årets møte i FNs Kvinnekommisjon (CSW).

Rønnaug fortalte også om boka "Strikk med norsk ull". Det står skrevet om denne boka i siste utgave av Bygdekvinner. Det er ei fargerik bok med nydelige bilder og masse info om sau og ull. Forfatteren av boka, Ingunn Klepp, reiser rundt og holder foredrag om norsk ull. Hun kommer til Bøndernes hus, Brandval den 14. november 2018. Da har Brandval bygdekvinnelag samarbeidsmøte med Brandval Sanitet. Møtet er åpent for alle.

Vi ser nå frem til at varmen kommer så vi kan jobbe litt i hagen og plante ut blomster, kjøpt i nærmiljøet.