Hopp til hovedinnhold

Kvelde Bygdekvinnelag

Kjøkkenkomiteen forbereder medlemmenes ankomst

Reidun Sjulstad og Mona Flesche, begge kunderådgivere i DNB, Larvik

Innledningsvis synger vi "Pengegaloppen"

Alltid lekker servering i bygdekvinnelaget

Thorunn, nyvalgt nestleder i Vestfold Bygdekvinnelag

"Damer og økonomi - råd og tips", tema på lagsmøtet 13. mars


Økonomi - et aktuelt tema til en hver tid i livet

Mona Flesche og Reidun Sjulstad har alltid vært yrkesaktive i bank, og har fulgt den store utviklingen som har skjedd. Fra den tid kundene betalte regninger, tok ut kontanter, løste problemer - i kassa! Nå går vi med banken i lomma, mente de, og viste til alle banktjenester som kan utføres pr. mobil. Stadig mer skjer digitalt, og vi må lære nye ting hele tiden. Mona mintes farens månedlige lønningskonvolutt, og hvordan midlene skulle brukes  hver måned.  Vi har gått en lang vei siden den gang, nå er det Vipps - app på mobilen -som benyttes av stadig flere til å betale/overføre penger.

Menn og kvinner har ofte ulike økonomiske ansvarsområder (i et parforhold). Tradisjonelt har menn hatt ansvar for bolig, sparing, ferie. Kvinnene for mat og klær. Men alt endres, og det er viktig å påta seg ansvar på alle økonomiske områder. I vårt samfunn er det nærmere 50% samlivsbrudd! Det er viktig å ha egen konto, og det er viktig å planlegge livet! Samboere bør ha en samboeravtale eller ektepakt. Sett opp et testamente, mente Mona. Betydningen av forskjellen på å være gift/samboer ble belyst, og betydningen av å tegne en livsforsikring. En kan dessuten tegne en uførepensjon. Det er viktig å sikre fremtiden. Renten på banksparing er lav, og hun kunne anbefale sparing i fond. Da må en tåle å tape, men over tid kan fondsparing gi en mye bedre avkastning enn sparekonto. Fint å ha brukbak økonomi når en blir pensjonist, sa Mona, for da har en bedre tid til å bruke penger!!

Bankdamene ble takket og overrakt hver sin vakre orkidè, det var tid for velsmakende påsmurt mat og lekre kaker, og en god prat. Diverse lagssaker ble omtalt av møteleder Jorun. Til slutt var det utlodning og trekning.

Takk for et hyggelig lagsmøte!