Hopp til hovedinnhold

Meisingset Bygdekvinnelag

Vi skreller 100 kg poteter

Vi skreller 100 kg poteter

Det skrelles 25 kg gulrot

Det skrelles 25 kg gulrot

30 kg bacon går med

30 kg bacon går med

Ballen trekker i grytene

Ballen trekker i grytene

Maria og Tove står i luka denne dagen

Maria og Tove står i luka denne dagen

Det strømmer på med ballglade kunder

Det strømmer på med ballglade kunder

Grendahuset fylles opp

Grendahuset fylles opp

Balldag i grendahuset


Populære balldager!

At dette er et kjempepopulært tiltak i bygda, kan vi ikke minst se ut fra mengden på noen av ingrediensene som går med på en balldag:
100 kg potet
25 kg gulrot
25 kg kålrot
30 kg bacon
12 pk byggmel
25 kg pølse
I tillegg så går det også med en stor mengde av annet tilbehør som hører med til et skikkelig ballmåltid.

Det hele startet i mars 2011. Den gangen ble det arrangert "feittirsdag" og selvsagt ble det da servert rømmegrøt. I ettertid kom flere og etterlyste ballservering. Bygdakvinnene tok dem på ordet, og satte i gang med de etterhvert så populære og velkjente balldagene. 

For å rekke å bli ferdig i tide, starter damene forberedelsene dagen i forveien, med steking av bacon, potetskrelling og klargjøring av andre ingredienser som gulrot, kålrot og løk. På selve dagen er mange i sving fra tidlig morgen, nå skal ballen lages og alt skal i grytene slik at det er klart til de første middagsgjestene kommer - og de kommer både fra fjern og nær. Det øker på med folk utover dagen og aller mest hektisk er det rundt kl 16.00 da mange kommer etter skole, barnehage og arbeid. Køen blir lang og går hele veien ut i gangen.
På balldagen i januar ble det solgt 198 ordinære porsjoner. I tillegg kommer barneporsjonene og det endte opp med ca 230 ballmåltid denne dagen.

Pengene som kommer inn, har gått til mange forskjellige tiltak i bygda. Som eksempler kan vi nevne støtte til oppussing av Hanem gravlund, lekeapparater i barnehagen, sittebenk og bord til skolehagen, puter til kirkebenkene i Tingvoll kirke, parasoller til Tingvoll sjukeheim og nye vinduer til Meisingset bedehus. Vi har også bidratt med kr 90 000,- til nytt kjøkken ved grendahuset.