JA til norske grønnsaker

Tidspunkt: 
Mandag, 16. oktober 2017 - 14:00
Sted: 
Utenfor Prix

16.

okt

Markering av verdens matvaredag med "JA til norske grønnsaker". Stand utenfor Prix på ettermiddagen.

Norges bygdekvinnelag og Gartnerhallen samarbeider om prosjektet "JA til norske grønnsaker". Vi står på stand utenfor Prix og gir ut poser med rotgrønnsaker til grønnsaksuppe à la Harald Osa.

Ingredienser til fire personer.: 2 rødbeter, 2 mellomstore løk, 2 gulerøtter, 2 mellomstore poteter, 1 persillerot, 2 blader grønnkål, en klype tørket timian, 1 laurbærblad og salt.

Slik gjør du: 

1. Vask og skrell alle grønnsakene. Skjær rødbetene, løk, gulerøtter, poteter og persillerot i terninger. Fjern den grove stilken på grønnkålen og skjær bladene i tynne strimler.

2. Ha alle grønnsakene, unntatt grønnkålen, over i en kjele og tilsett vann så det dekker grønnsakene godt. Tilsett timian, laurbærblad og smak til med salt når det koker. La suppen småkoke i 15 - 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Tilsett grønnkålen rett før servering.

Server gjerne med godt flatbrød og en skje rømme i tallerken.

God apetitt!