Hopp til hovedinnhold

Ullensaker Bygdekvinnelag

Lise Finckenhagen viser oss hvordan åpne granateple

Gatemat, populær trend.

Quinoa, frø fra Andesfjellene

Fullt hus!

Lise Finckenhagen i Ullensaker Bygdekvinnelag


Ullensaker Bygdekvinnelag på Lykkebo, Jessheim.  Lise Finckenhagen snakker om mat og mattrender.

«TRENDY MAT!» i Ullensaker Bygdekvinnelag.

Populære Lise Finckenhagen trakk fullt hus på Lykkebo, 100 matinteresserte damer og noen menn fikk høre om trendy mat.

Stikkord:   Guacamole.  Søtpotet.  Jordskokk.  Grønnkål.  Massere grønnkål,  blir saftigere og god i salat.  Mat i bolle =trendy!

Granateple har 613 kjerner!  Sunt og dekorativt.

Rosenkål +grønnkål=Rosettkål – morsom kålsak!

Nyhet; Quinoa er fra  Andesfjellene.  Veldig næringsrik. Det er frø, ikke korn.

Fleksitarianer,  har mest grønnsaker i kostholdet, men kan også spise fisk, kjøtt, egg og melk.

Guacamole, bland avokado, lime, koriander, salt og pepper.

Ingefær er roten til mye godt!  Ingefær skal skrapes med skje, ikke skrelles med kniv.

Smoothie;  Ingefær, brokkoli, spinat, eple, sitron og eplejuice.  En annen variant;  Rødbet, ananas, ingefær og sitron.

Rosenkål-chips, jordskokk-chips er sunt snop.

Det er så mange gode grønnsaker,  vi må bruke mer i kostholdet vårt.  Det er så mye mer enn potet, gulrot, kål og purre.

Lise Finckenhagen kan virkelig inspirere til et sunnere kosthold. 

Men vaffel og kaffe,  som var kveldens servering, er lov det og.   Jeg er sikker på  alle gikk fornøyde hjem  etter Lise Finckenhagens inspirerende foredrag.