Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Troy og Olav sjekker.....

Her var saga. Fossen var nok større den gang de skjærte tømmer.....

Noen av deltakerne.

Flere deltakere.....

Over og under gjerder, krysset elva, oppover denne bratte skråningen, tvers over et sølete område - og endelig tilbake på Lofstad!

Tur til "Saga ved Dalseva" 1. mai 2017


16 deltakere på tur + en hund i et kjempelekkert 1. mai-vær!

Vi hadde som vanlig oppmøte på Dalheim. Så kjørte vi samlet til Lofstad og gikk derfra over "Himmelspretten" og fram til toppen av "juvet" der den gamle saga en gang var. Her møtte også en del deltakere opp. Det ble et hyggelig møte før vi gikk inn i skogen for å beskue denne plassen som tidligere hadde skikkelig aktivitet. Det står i boka at det var på 1600-tallet denne var i drift for første gang!

Etter at vi hadde beskuet og diskutert returnerte vi til skogkanten der vi hygget oss med prat og medbrakt niste. Etter en stund var det noen som returnerte den veien vi var kommet, mens 5 av oss gikk ned til elva langs veien og vandret på flott beitemark nordover langs elva. Vi måtte krysse denne - med støvler og ved å vasse - og endelig kom vi til der vi måtte "klatre" opp en meget bratt og lang skråning. Så var det å krysse et sølete område etter at en skogsmaskin hadde gjort en stor jobb og endelig kom vi fram til jordet vi kunne krysse for å returnere til Lofstad. En deilig, og noe strevsom tur. Men da fikk vi gått litt mer enn fram og tilbake på vei. Vi var riktig fornøyd. Og særlig Troy på 9 år som var det eneste barnet. Han måtte låne et par støvler for å krysse elva uten å bli våt, men det gikk fint - og han var ikke sølete når han kom fram, hvordan enn det gikk for seg.

Vi takket for en fin tur i et fantastisk 1. mai vær!