Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Anne Paulshus og Solveig Geithung var flatbrødselgere. Foto Marit Hoff Lund

Hjemmebakt flatbrød

Vevstua sto for koking og salg av risengrynsgrøt. Foto Marit Hoff Lund

Vevstua sto for koking og salg av risengrynsgrøt. Foto Marit Hoff Lund

Mange koste seg både ute og inne på Vestre Bråte

Mange koste seg både ute og inne på Vestre Bråte

Ytre Hobøl BK solgte hjemmebakt flatbrød


Til førjulstreffet hadde bakstekjerringene hadde bakt 165 pakker flatbrød. Møljebrød er populært i Hobøl.

Søndag 4. desember var det førjulstreff på Vestre Bråte bygdetun. Det er stiftelsen som står for arrangementet, men bygdekvinnelaget er sterkt involvert her også. Der er det salgsstander med lokale kunsthåndverkere, husflidslaget, og andre nyttige ting å kjøpe i julegaver. Vevstua selger risengrynsgrøt, det kokes kaffe på bål, gang rundt juletre og mye hygge. 

På forhånd hadde 5-6 av medlemmene i bygdekvinnelaget bakt 165 pakker flatbrød. Det er type fint, tynt flatbrød og brukes som møljebrød. Inntektene blir delt mellom laget og bygdetunet. Dette har blitt tradisjon, og det er rift om varene. Det sto kø for å få lov til å begynne å handle da salget startet kl. 12.00! Vi er stolte av dette tiltaket, og det er virkelig kortreist mat. Bakinga har foregått hjemme hos Ragnhild Breivik, og hun bor 1 km unna. 

Det populære flatbrødet er med på å trekke folk til arrangementet, og det er med på å synliggjøre bygdekvinnelaget. Det er en fin måte å komme nær bygdefolket på, og aktivisere medlemmene. Det er nok de eldste medlemmene som for det meste står for bakinga, men noen av de yngre har også blitt dratt med. Så her holdes mattradisjoner i hevd.