Hopp til hovedinnhold

Nydelig turmat gjennom året

Skal du ut på tur i vinterferien? Har du lyst på noe annet enn nistepakka med gulost eller svidde grillpølser neste gang du drar ut på tur? I Bygdekvinnelagets rykende ferske hefte «Turmat gjennom året», får du inspirasjon og gode ideer til mat du kan lage ute gjennom alle de fire årstidene.

Bli inspirert til å lage noe godt neste gang du drar ut på tur!

Oppskriftene i "Turmat gjennom året" er utarbeidet av Sigrid Henjum, kjent fra Nrk-serien «Fjellfolk». Hun driver firmaet Sogndal Lodge & Guiding hvor hun guider turer på bre, i fjellet og i kajakk på fjorden. Sigrid er en av landets største turmatentusiaster, og elsker å lage mat ute. I «Turmat gjennom året» finner du oppskrifter på turmat for både kortere og lengre turer, og vil du ha enda mer inspirasjon kan du bestille Sigrids nye bok «Et ute». Den kan bestilles fra www.ffshop.no 

Heftet «Turmat gjennom året» er produsert i forbindelse med Bygdekvinnelagets nasjonale satsing «Bygda i bevegelse». Målet er å senke terskelen for å komme seg ut på tur og motivere flere til å bli fysisk aktive gjennom positive opplevelser i naturen.Gjennom 2016 arrangerer bygdekvinnelaget fotokonkurranser, åpne folketurer og trimkonkurransen «Mosjon 52». Over hele landet arrangerer Bygdekvinnelagets lokallag i år 400 åpne folketurer gjennom de fire årstidene, med fokus på turglede, lavterskelaktiviteter og god utemat. 

Skal du ut på tur i helga? Prøv Sigrids nydelige quesadillas (4 personer):

8 maislefser

250 g strøost

300 g pepperoni eller annen pølse med mye smak

litt ruccola, purre, paprika og løk

1 dl tacosaus, tomatpure eller pesto

Ta en maislefse som du kjøper på butikken, eller bruk hjemmelagde potetlefser. Ta olje i pannen og legg lefsen oppi. Strø rikelig med raspet ost, pepperonipølse og litt ruccola over. På neste lefse kan du smøre tacosaus, tomatpure eller pesto på. Legg lefsen med smøresiden ned og la det steke i pannen til osten begynner å smelte. Snu hele "kaka" og stek videre i noen minutt til. Del lefsen opp i 4 deler og server i et kaffifilter - det er en perfekt serviett. Denne, og flere andre nydelige oppskrifter finner du i turtipsheftet vårt. Bon appetit!

«Turmat gjennom året» er et nyttig hjelpeverktøy for lokallag som inviterer med seg bygda si til «Fire årstider – fire turer». Heftet kan bestilles gratis på e-post: anna.villa@bygdekvinnelaget.no eller på telefon: 95 02 50 78.