Bygdekvinnelaget

- møteplass for aktive kvinner

Du er her

Hjortegryte!

Hausten og tida for jakt er snart over oss. Ei smakfull gryte med hjort vil bli ein sikker vinnar

Vanskelighetsgrad

Tilberedningstid

Porsjoner

Ingredienser

800 g
hjortekjøt
1 l
vatn
1⁄2 stk
purre
1 stk
lauk
4 stk
cjampinjong
2 stk
gullerøtter
5 skive
brunost
3 dl
seterrømme
2 ss
kveitemjøl

Fremgangsmåte

Skjer kjøtet i strimler. Brun det lett på panna med lauk.Krydre lett med salt og pepper. Ha det i ei gryte, spe med vatnet. Kok godt opp. Kutt purre i ringar og gullerøtter i stavar, la det koke med. Cjampingjongen deles opp og brunast lett før den vert hatt i gryta. Seterrømme og brunost må også få koke med ei stund. Tilslutt kan ein bruke kveitemjøl til å få passe konsistens

Notater

Gryta kan serverast med ris eller potetmos. Brokkoli er eit godt følge men rørte tyttebær er eit must. Som variasjon kan ein krydre med einebær, solbærsaft eller eit lite glas raudvin.

Type rett: 
Råvarer: 

Lag: