Bygdekvinnelaget

- en moderne møteplass

Du er her

Ovnstekte poteter

Poteter i båter stekt i ovn kan være en smakfull variant både til kjøtt og fisk.

Vanskelighetsgrad

Tilberedningstid

Porsjoner

Ingredienser

12 stk
poteter i båter
1 ss
olivenolje (eller annen god olje)
1 ts
salt
1 ds
pepper
1 stk
løk (liten)
3 klype
urtekrydder

Fremgangsmåte

1. Skrubb potetene og del dem i båter.

2. Fordel potetene i en vid ildfast form. Drypp oljen over potetene, og strø over hakket løk, salt og krydder. Velg krydder som passer til hovedretten.

3. Stek formen i varm ovn til potetbåtene er møre. Steketiden vil variere med størrelse på båtene, årstid og potetsort.

Notater

Potetene på bildet skulle brukes til stekt fisk, derfor er det brukt dill denne gangen. Rosmarin, gressløk,timian, merian, oregano, estragon, sar og salvie er eksempler på andre krydder som kan brukes. Man tar det man har forutsatt at det passer til hovedretten.

Type rett: 
Kilde: Randi Buskenes