Hopp til hovedinnhold

Slik lager du syltede rødbeter

På oppfordring kommer her Onsøy Bygdekvinnelags oppskrift på syltede rødbeter.

Rødbeter er en verdifull grønnsak, og de kan serveres varme som et alternativ til andre rotfrukter, eller som suppe og de kan brukes i salat.

​Syltede rødbeter smaker utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk.

 

Ingredienser til en porsjon

1 kg rødbeter

1 ss karve

1 ss nellikspiker

1/2 ss hele sorte pepper

 

lake:

5dl 7% eddik

250 gram sukker

 

Fremgangsmåte

Rødbetene vaskes godt. Hold igjen litt av bladfestet og stilken. Kok opp rødbetene i lettsaltet vann, ca. 30 minutter til de blir myke. Fjern skallet (anbefales å bruke engangshansker). Skjær rødbetene i skiver før de legges over på rene glass. Dryss over karve, nellik og pepperkorn. Kok opp laken og rør slik at sukkeret løser seg ordentlig opp. Hell den kokende laken over rødbetene. Skru på tette lokk og la glassene stå kjølig.