26.

Feb

Ringsaker Bygdekvinnelag
Hillestad Bygdekvinnelag

God mandag!

Snømåking regnes som trening, bare husk å varme opp med en dans først! Og ta det pent. Etterpå kan du lage skispor over uplettede jorder og inn i skogen, der ingen har gått før deg. Og tenne opp i ovnen når du kommer inn, kakao og hjemmebakt brød. Med katta på fanget. Så rike vi er!

13.

Feb

Rendalen Bygdekvinnelag

02.

Mar

Brandbu Bygdekvinnelag

Deler av "delegasjonen" fra Hillestad bygdekvinnelag. Kristine Monrad, Åse Kristine Guthus? fra Kostreform, Inger Johanne Gran fra Kostreform og medlem i laget og leder i Hbkl. Anne Berit Finden. Marianne Løchen bak kameraet

Hillestad Bygdekvinnelag

Et fullpakket program, en fullpakket sal og entusiastiske foredragsholdere - lørdagen forsvant som dugg for solen i slike omgivelser. Og det var det verdt!

Niels Geelmyuden startet og avsluttet sitt foredrag med en morsom anekdote så vi fikk en god latter. Han mente vi trengte det etter så mye nedslående han hadde å fortelle oss fra den siste boka hans, "Pillebefinnende" hvor han bl.a. hadde tatt for seg 15 av de mest brukte medisiner og gått dem etter i sømmene. Jeg sier ikke mer - les boka, den finnes sikkert på biblioteket - om ikke bør de skaffe den! Paradoksalt nok vil også endret kosthold og økt fysisk aktivitet ha bedre effekt enn mange legemidler. Men dessverre kan legene svært lite om kosthold, og pasientene er ute etter en kvikk fix når vi oppsøker lege.....

Med et blomstrende språk samt anskuelsesundervisning fikk Berit Nordstand oss med på en reise gjennom tarmen slik at vi lettere kunne klare å forstå hva den trenger for at vi skal ha den bra. For det er en sammenheng mellom hvordan tarmen vår har det og hvordan helsa vår er, det er det vel liten tvil om.

Fra Lab 1 kom Dag Tveiten, bioingeniør, som fortalte om deres arbeide for å avdekke bl.a. matintoleranser ved blodprøver, og om hvordan nettopp autoimmune sykdommer har økt mye mens infeksjonssykdommer er redusert til et minimum. Og Gunn-Karin Sakariassen avsluttet dagen med LavKarbo og om hvor feilslåtte de statlige kostrådene er. - Vi har bl.a. aldri hatt så stor del av befolkningen her til lands som er overvektig. Fettet har dessuten, ufortjent, fått svært dårlig skussmål.

Vi hadde et rikt utvalg av bøker og tidsskrifter som var for salg på de mange stands utnfor i foajeen, samt en mengde helsekosttilskudd. Sponsorer må man ha for å få til et så stort arrangement!

Anne Eva ønsket velkommen til Johan Anstensrud

Anne Eva ønsket velkommen til Johan Anstensrud

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag
Østfold Bygdekvinnelag

Først fikk vi grøt kokt på steelcut svarthavre, og mens vi spiste ankom Johan Anstensrud og holdt forsamlingen av bygdekvinner i ånde i 1 1/2 time.

Primus motor for vevstua, Gro Langseth

Hillestad Bygdekvinnelag

Høsten 2013 er det 5 år siden vi startet vevstua i Hillestad. Og det skal vi jammen feire!

Ingebjørg Vaagen kom og holdt foredrag om veving som kvinnehåndverk og om tradisjonelt materialbruk og Nora-Marie Sogn Wiik fortalte om lekre skjerf og sjal hentet fra det nye vevheftet "Kjærtegn til halsen".

En fargerik utstilling av vevnader skapt på vestua og åpen vevstue opp den bratte trappa der Hillestad bibliotek på 60-tallet holdt hus kunne også friste de mange besøkende.

Hillestad Bygdekvinnelag

Fin tur til Løkensetra hvor Anne Berit Finden fortalte om setra og hvordan den har blitt brukt opp gjennom dens historie.

Allsang og trekkspill gav trivelig ramme for møtet
Skatval Bygdekvinnelag

Skatval bygdekvinnelqg arrangerte det årlige nyttårsmøtet for medlemmer på Skatval bosenter mandag 29. januar. Sang og allsang med trekkspill, loddsalg og kveldsmat stod på programmet. Rndt 10 medlemmer, samt beboere og ansatte på bosenteret hadde en trivelig kveld sammen. Skatval bygdekvinnelag takker for seg og håper vi får komme tilbake neste år!

Sider