Uten en fremragende innsats på kjøkkenet hadde ikke kvelden blitt den samme

Hillestad Bygdekvinnelag

Thomas Horne, matentusiast som har skrevet boka "Kunsten å ikke kaste mat", og som også har opplevd den del av verden som nesten konstant sulter - ga oss en kveld hvor mat og matsvinn ble satt i perspektiv, både økonomisk og miljømessig og hvor vi gikk hjem og tenkte: jammen er det viktig hvordan jeg som forbruker forholder meg!

Dette er et stort og viktig tema som vi ikke kan feie under teppe. Vi må bli bedre til å planlegge ukens måltider og bruke opp rester, det er en god start. Men også viktig å vite hvordan vi kan bruke matvarer som er litt triste eller visne.

For hva gjelder matkasting er det forbrukeren som er verstingen. Vi har for god råd, og til tross for at vi alltid klager på matprisene, bruker vi idag bare 11% av lønna på mat mens man på 60-tallet måtte bruke ca 40%. I tillegg stoler vi slavisk på datostemplingen, uten å lukte og smake for å sjekke selv.

Bevertningen var gått ut på dato, men beviste til fulle at den ikke var dårlig etter. Alt fra frukt og grønnsaker til suppe og kaker.

Tusen takk til alle matvareforretningene som ga oss varer utgått på dato!

 

11.

Apr

Guro Holmberg ønsker velkommen Hordaland Bygdekvinnelag sitt årsmøte. Foto: Stord Bygdekvinnelag

Guro Holmberg ønsker velkommen Hordaland Bygdekvinnelag sitt årsmøte. Foto: Stord Bygdekvinnelag

Hordaland Bygdekvinnelag

Hordaland Bygdekvinnelag gir støtte til jordmorforeningen i deira uttale om den nye barselmodellen.

Vivestad Bygdekvinnelag
Vestfold Bygdekvinnelag

Leder Ambjørg Akerholt kunne ønske 15 damer velkommen til medlemsmøte den 22. mars. Hun ga ordet til kveldens foredragsholder Ellen Skrikestad.
Skrikestad fortalte om hvordan lage sjokolade og andre godsaker uten bruk av sukker. 

Bygdekvinner fra Vardal laget kakefest.

Koselig kakefest ved Nordbyen omsorgssenter

Vardal Bygdekvinnelag

Onsdag 14.mars var dagen kommet for årets kakefest i Utfarten kafé, ved Nordbyen omsorgssenter.

Dette har blitt en årlig tradisjon, som bygdekvinnene i Vardal støtter opp om og gleder seg til.

Inger Willerud, Andrea Lilleengen og Vigdis Amlien Kristiansen

Krafttak mot kreft gave til SI-Gjøvik sin Stråleenhet 2018

Vardal Bygdekvinnelag

Torsdag 22.mars møtte Inger Willerud og Vigdis Amlien Kristiansen opp på Stråleenheten ved SI - Gjøvik, for å overrekke vår gave til Stråleenheten v/ leder Inge Andrea Lilleengen. Sjekken på 5000 kr. skal brukes til trivselstiltak for pasientene og Inge Andrea vil gi oss tilbakemelding på dette.

19.

Apr

04.

Apr

Dagali Bygdekvinnelag

21.

Mar

Dagali Bygdekvinnelag

De glade kokker

Hillestad Bygdekvinnelag

Kjøttkaker i brun saus og kålstuing. 6.klasse ved Hillestad skole fikk god hjelp av Berit Tronrud og Hanne I Smith så de sammen kunne lage denne tradisjonelle retten. Dessert ble det også, semulepudding med rød saus.

Middagen var en del av en Matstafett satt igang på årsmøtet i Norges bygdekvinnelag på Tjøme tidligere i år. Målet er at elevene skal få økt kunnskap om lokalmat ved å lage og smake på den. Bygdekvinnene hadde innbudt seg selv og kom med råvarer og kunnskap.

Et smakfullt samarbeide ble det!

Sider