Akershus Bygdekvinnelag

Årsmeldingen ble godkjent på årsmøtet i Akershus Bygdekvinnelag.

De glade kokker

Hillestad Bygdekvinnelag

Kjøttkaker i brun saus og kålstuing. 6.klasse ved Hillestad skole fikk god hjelp av Berit Tronrud og Hanne I Smith så de sammen kunne lage denne tradisjonelle retten. Dessert ble det også, semulepudding med rød saus.

Middagen var en del av en Matstafett satt igang på årsmøtet i Norges bygdekvinnelag på Tjøme tidligere i år. Målet er at elevene skal få økt kunnskap om lokalmat ved å lage og smake på den. Bygdekvinnene hadde innbudt seg selv og kom med råvarer og kunnskap.

Et smakfullt samarbeide ble det!

Samstemt. To nabolag møtes.

Hillestad Bygdekvinnelag

En av Reidvin-tunets primus motorer, Trond Flannum, fortalte bygdekvinner fra Botne og fra Hillestad bygdekvinnelag om Reidvin-tunet og viste lysbilder.

Og Hanne I Smith hadde med gitaren og akkompanerte vår sang. Det blei så bra - og hyggelig å bli litt mer kjent med hverandre

Promenadeorkesteret løfter stemningen

Hillestad Bygdekvinnelag

Full fart med barn og voksne - dette er blitt an tradisjon - en hyggelig og samlende tradisjon.

Hillestad Promenadeorkester, nissebarn- og voksne, risgrøt og gløgg -

Lua passer så fint, Inger Johanne!

Hillestad Bygdekvinnelag

Strikkingens historie starter langt tilbake, rundt 1900 år f.Kr i MidtØsten og nestleder Inger Johanne Gran tok oss med på strikkingens reise fra dengang og fram til idag. Morsom og spennende historie som knytter vår tradisjon til verden rundt oss. https://snl.no/strikking_-_strikkingens_historie  

https://no.wikipedia.org/wiki/Strikking

Vi kikket på et uttall av strikkebøker, Rita Bruerberg hadde med seg mange strikkeplagg for salg, og noen av medlemmene viste spesielle strikketeknikker. Som fluer på fluepapiret satt vi rundt Berit Tronrud som viste dobbeltstrikk, men det er mulig det må litt privatundervisning til i etterkant for å få riktig teken på det.... Og de aller fleste satt med bundingen (strikkeøyet) i fanget.

Astrid N Holmen introduserte oss for Orangeskjerfaksjonen som Kirkens Bymisjon har hver høst - for et varmere samfunn. Dere har vel alle sett de orange skjerfene som er hengt ut på statuer, gjerder og stolper i våre byer 1.november. Laget sponser garn til ett skjerf om du også strikker ett for egen regning. Skjerftene overrekkes på oktobermøtet der Kirkens Bymisjon er våre gjester. https://kirkensbymisjon.no/artikler/bli-med-a-strikke-arets-viktigste-skjerf/

Marianne åpnet en verden av restegarnsprosjekter som også er satt igang for å hjelpe noen som trenger det. Ull og Omtanke https://www.facebook.com/UllomtankeVestfold/og Sansevottene https://www.facebook.com/groups/1006157746106453/.

Og Ingvils Stomsvik hadde vinden i ryggen da hun oppfordret til kjøp av norsk ull. At det står Made in Norway på etiketten betyr bare at det er spunnet i Norge....Siste nummer av Bygdekvinner tok bl.a. opp dette faktum. Norsk ull er bærekraftig, har god kvalitet og har ikke reist kloden rundt før den kommer til oss. Velg norsk ull! https://www.nrk.no/livsstil/sjekk-hvor-mye-norsk-ull-det-er-i-garnet-ditt-1.13204058

Se så flinke vi er blitt!

Hillestad Bygdekvinnelag

Strikkeundervisning i 4. klasse fortsetter vi å hjelpe med - og et stripete strikketøy kunne til slutt bli en fin dokkemann. Viktig med et mål!

Flott pyntet som vanlig!

Hillestad Bygdekvinnelag

Høsttakkefesten i Hillestad kirke er som regel et vakkert skue. Så også i år.

Markens grøde og høstens farger dominerte. Takk for maten!

Per Arne Dahl og Margareth Skjelbred

Hillestad Bygdekvinnelag

Margareth Skjelbred og Per Arne Dahl. Hun med Lerkehjerter, han med foredrag.

Det kunne ikke bli annet en suksess. Publikum ble møtt i gangen av en frodig utstilling av strikkearbeider, nytt og gammelt - Strikkeåret måtte markeres.

Bordene hadde fått pynt fra skogen og scenen inntok en utskåret kubbestol, et flott åkle og en kandelaber med levende lys. Et lydhørt og spent publikum ble ønsket velkommen av Hillestad bondekvinnelags leder, Ellen-Marie Rønningen, og så forsvant kvelden i gode tekster og toner og ord.

Hillestad Bygdekvinnelag

Trond Flannum orienterte oss om oppbyggingen av gamle Ramberg skole som ble flyttet hit til Damsrønningen fra gamle E18 der den sto helt inn i veien og ville blitt revet. Istedet har den fått nytt liv her i Hillestad takket være en dugnadsgjeng det ikke finnes maken til. Kåre Holts dikterstue likeens - hit har den blitt fraktet og fått en fredet plass mellom trærne nær Mølledammen.

Et nek gjør seg klart. Marianne Foss hjelper Inger Lise Hanto på med habitten

Hillestad Bygdekvinnelag

Her var Hillestadbuketten. Bestående av Barneforeningen Solstrålen,(Soler), Hillestad Menighetsråd, (Prestekrager),Elgen 4H, (Firkløvere)Hillestad Sanitetsforening, (Maiblomster) og Hillestad bondekvinnelag, (Nek). Litt av et oppbud!

Sider