Begivenhetsrik Desember måned

Desember har rast unna med forskjellige aktiviterer og tilstelninger for kvinnene i bygdekvinnelaget.

Det nærmer seg Jul og bygdekvinnelaget vårt har hatt en hetisk måned med mange ting som har krevd mye planlegging og kvinnesterkt oppmøte.

Det begynte i uke 47 med baking av flatbrød og møljebrød i en hel uke som forberedelse til Førjulstreffet 5 desember på Vestre Bråte. Alt mølje- og flattbrødet fikk bein å gå på denne dagen. I tillegg har laget vårt et samarbeid med Vevstua med salg av risengrynsgrøt som varmet godt i små og store mager denne kalde dagen. Til tross for hustrig vind og kun noen få solgløtt først og sist på dagen, var det mange som møtte opp og det var god stemning hos de fleste. Det var til god hjelp at man kunne gå inn i fjøset for å spise grøten eller brette små dyr ut av papir på Juleverkstedet oppe på vevstua. 

Det var et godt utvalg av mange fine varer som man kunne kjøpe; blant annet honning fra Tønnerød i Hobøl, kvilter, smykker, hatter, vesker, luer, saueskinn og andre saueskinnsprodukter, julenek, strikkede produkter som dukker, sokker, votter og lignende samt tovede sitteunderlag. Her kunne man helt sikkert ha handlet alle julegavene på ett sted.

Det var flere gode underholdningsbidrag som eventyrlesning, juleverksted og et korps som spillte julesanger. Hvis man var riktig heldig så kunne man vinne en premie eller tre på lynlotteriet.

 

På medlemsmøtet 9 desember var alle i full sving i fjøset på Vestre Bråte. Utstyrt med hansker, avbitertang, ståltråd, hagesaks og gode instruksjoner fra Kristin, ga det grobunn for produksjon av mange fine kranser og dørdekorasjoner. Disse ble pyntet opp med blant annet ferdiglagede sløyfer og julekuler i flotte farger og varianter.

 

18 desember var det klart for neste og siste innsats for året og måneden. På parkeringsplassen utenfor SPAR på Ringvoll ble det rigget til med telt, bord med juleduker, beachflagg, en henger full av juletrær, julenek og stativ for oppheng til dørdekorasjonene laget på medlemsmøtet 9 desember. Sist men ikke minst; bålpanne med en stor kjele gløgg omringet av julepyntede bygdekvinner med oppbrettede ermer klare til dyst. Med julemusikk i bakgrunnen ble det en flott dag preget av gode samtaler med hyggelige sambygdinger. Gode minner ble skapt og tradisjonen videreført.

 

Jeg vil gi en oppmerksomhet og klapp på skulderen til alle i bygdekvinnelaget. Dere har virkelig stått på dette året selv om det har vært vanskelig å forholde seg til stadig endrede retningslinjer for tiden vi lever i med stadig nye varianter av covid-19. Vi vender oss nå mot det nye året og planlegging og (forhåpentligvis) gjennomføring av vårt 100-års Jubileum. Et smidig urverk er avhengig av alle sine deler store som små. Sammen er vi sterke!

God Jul og et riktig Godt Nytt År!

Bli medlem