Julebrød bakt av bygdekvinne Toril Weel Kristiansen
Steinovnsbakt blir ekstra godt
Ikke alle har en så flott bakerovn. En vanlig ovn kan også benyttes

De "hemmelige" juleoppskriftene

Hvem drømmer vel ikke om å kunne lage sine egne julebrød... Duften av nybakst på kjøkkenet, julekake med masse godt smør på... Nam... Hver uke frem til jul vil vi dele våre medlemmers beste og "hemmelige" juleoppskrifter. Førstemann ut er Torill Weel Kristiansen sin oppskrift: "Julekake fra tante Ragne".

 

 

Julekake fra tante Ragne

1 kg. hvetemel

300 g. smør

300 g. sukker

100 g. gjær

2 egg

Kardemomme

 5 - 6 dl. melk

Rosiner og sukat

Halvparten av smøret smuldres i melet

***

Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter.

Lykke til!

Bli medlem