Julebrev i Koronaens Tid

Et merkelig år ligger snart bak oss og vi vil nok fortsatt ha utfordringer langt inn i 2021. K-ordet preger media og hverdag og lar oss ikke i fred.

Men det vil bli bra!

Vi får takke kroppen vår for at den blir med oss hver dag, til tross for at den piper litt i hengslene og det er et stykke igjen til vi klarer spagaten.

Grått og vått, det surkler under støvlene, men kjøkkenhagen fremviser irrgrønne ertespirer under pallekarmlokka, persille og bladbete, rødbeter og salat – det er “mot normalt”, men du hvor det gleder!

 

Hillestad bygdekvinnelags styre har bevisst valgt å ikke legge ned all aktivitet, men innenfor de til enhver tid gjeldene smittevernregler se hva vi kan gjennomføre med noen forandringer. Slik at de som ønsker det har tilbud om en møteplass, også nå. Og med all respekt for dere som velger å være ekstra forsiktige og holder dere hjemme.

 

Og igjen må vi si: Vi er heldige som bor på landet! (Så får det heller være langt mellom bussavgangene ;)

 

Sist dere hørte fra oss var da vi skulle igang med golfkurset for barn. Dere som følger oss på hjemmesiden og/eller på Facebook og Instagram har sett bilder og små “reportasjer”. Lokalavisa har også fortalt om kurset. Vellykket, med rundt 35 barn som var innom i løpet av sommerferien. Tusen takk til alle som bidro med vakter og bakst og ellers planlegging og gjennomføring. .

Vi håper vi fikk vist oss fram for en yngre målgruppe og at dette var god markedsføring for laget.

Yoga har vi også luktet på i høst. Kurs i Sunbyfoss. For mange ga det mersmak.

 

Besøket på Lørdal Gaard i august var det god oppslutning om og vi fikk sett de store forandringene som har skjedd der på et par år.

Turstafetten som vi tok initiativ til håper vi fortsetter, selv om turen rundt golfbanen i Sande regnet bort. Det kommer vel en ny tur snart, regner vi med. Det er tenkt som en uformell og hyggelig måte å bli bedre kjent med hverandre på – i Vassås, Sande, Hof og Hillestad bygdekvinnelag. Og det er bare å bli med, også for de som ikke er medlem i noen av lagene.

 

Kvelden med Niels Geelmuyden på Fjellhall hadde hatt god plass til flere – men for de frammøtte var det skremmende interessante temaer han tok opp. Synd så få kjente sin besøkelsestid.

 

Årsmøtet – ble gjennomført som et teamarbeide av styret – veldig bra! Og leder takker for medlemmenes tillit og priser seg lykkelig over et velfungerende styre!

Prosjektet KvinnerUT har vi ikke fått arbeidet med som planlagt, og her har hver enkelt et ansvar for at vi klarer å gjennomføre. Av minoritetsgrupper er det vel østeuropeere vi har flest av i bygda, bosatt her for kortere eller lengre tid. La oss prøve å få kvinnene der med i våre aktiviteter, ja, alle andre også, selvsagt, men når det gjelder KvinnerUT, er det nettopp minoritetskvinner som er fokus og hvordan vi klarer å inkludere dem.

 

Vevstua har holdt åpent, men med redusert antall som vever samtidig.

 

Bygdestua har vi knapt brukt i 2020 og Høstmarked, Barnearrangement, Oslotur og Den Store Klesbyttedagen har vi sett oss nødt til å avlyse.

 

Adventsmøtet på Løkfabrikken satte punktum for 2020 og ble en riktig hyggelig kveld med litterære juehefter de siste 130 år som tema.

 

NBK har hentet opp flere av våre aktiviteter og vist på Instagram og Facebook og noe i bladet vårt. Fra golf til mikrogrønt, Torunns bløtkakepynting 17.mai og turen på Nesberga. Vi er synlige utover grenda vår.

 

Årsplanen for 2021 har sett dagens lys og vi håper på fornøyde medlemmer. –

Mye uteaktiviteter første halvår – med Korona i tankene torde vi ikke annet. “Julemøtet med følge” er omdøpt til “Januarmøtet med følge” siden vi har flyttet det til midt i januar – Det er lagt til en fredag og vi leier Fjellhall.

Husk påmelding til Åse Kristine, (90608051).

 

Viser og dikt rundt bålet på Sperte planlegges i februar uansett værgudenes humør.

 

Laget fyller 85 år i 2021. Og feire skal vi – med kulturkveld i Hillestad kirke på fødselsdagen. Selvfølgelig får dere nærmere informasjon om klokkeslett og innhold.

Så prøver vi oss med Oslotur igjen. I aril. Operaen ønsker noen å besøke, Roseslottet, nye Deichmanske bibliotek...Tigerstaden byr på så mangt.

Aluminiumsmuseet har jo fått ny drakt og Kyststien mellom Holmestrand og Sande har blitt en yndet utfartsåre. Så vi tar turen til dem begge.

Planteauksjonen i Reidvin-tunets urtehage blir siste sammenkomst før sommeren. Denne gangen starter vi tidligere – kl.18, med omvisning i urtehagen før planteauksjonen begynner.

 

Vi ønsker læring, latter og hygge – gjøre bygda til et godt sted å være –

 

Riktig God Jul og et Godt Nytt År!

 

Hilsen Marianne, Åse Kristine, Inger-Johanne, Torunn, May Synnøve, Anne og Marit

 

Bli medlem