Tradisjonsmatskolen Vassås Bygdekvinnelag og Lerka 4H

Vassås Bygdekvinnelag har gjennomført Tradisjonsmatskolen sammen med Lerka 4H i Vassås. Siste aktivitet var i oktober

Vassås Bygdekvinnelag har gjennomført Tradisjonsmatskolen sammen med Lerka 4H i Vassås. Siste aktivitet var i oktober med gårdsbesøk, svin, kalver og kyr, samt partering av dyr. Det var 12 ivrige barn og unge fra 4H som har gjennomførte prosjektet med flott markering på deres 4H høstfest i slutten av oktober. Aktivitetene vi har hatt i prosjektet foruten gårdsbesøket er:
- Sette poteter, ta opp poteter, lage potetrett
- Bringebærplukking og lage frysetøy
- Gjeddekaker.
- Pizza i bakerovn
I dette Covid-19 året må det nevnes at planlagt aktivitet måtte avlyses, utsettes og endres. Uansett var det ivrige og fornøyde deltakere og voksne. Tradisjonsmatskolen la vi som en del av aktivitetene til bygdekvinnelaget og 25 medlemmer har deltatt og undervist/vært veiledere på samlingene.
Alle deltakere har fått utdelt permer med beskrivelse av aktivitetetene med tilleggsstoff, veiledning og aktuelle oppskrifter, bilder med mer. I permene er det plass til påfyll til seinere bruk. Permene ble også stilt ut på 4H festen i oktober-21 og deltakerne hadde også laget utstilling og bilder fra aktivitetene.

Takk for at Vassås Bygdekvinnelag fikk mulighet til å delta i et flott prosjekt om mat og mattradisjoner som formidler til barn og unge. Takk også til barn/unge og voksne i Lerka 4H i Vassås som var med i prosjektet med stort engasjement og interesse.

Bli medlem