Akershus Bygdekvinnelag ønsker å redusere matsvinn med råd og tips på Facebook. Illustrasjonsbilde: Shutterstock.
Akershus Bygdekvinnelag ønsker å redusere matsvinn med råd og tips på Facebook. Illustrasjonsbilde: Shutterstock.

Få inspirasjon til å kaste mindre med ny Facebook-side

Akershus Bygdekvinnelag har lansert ny Facebook-side der gjenbruk er tema.

Siden har de kalt «Akershus Bygdekvinnelag - Vinn over svinn». Målet er å redusere alt vi kaster som vi kunne gjenbrukt til noe annet.

Her kan du finne mange spennende og nyttige tips fra Facebook-siden.

Christine Skjellum Eriksrud, i Aurskog-Høland Bygdekvinnelag, deler flere gode tips:

  • Har du en urteplante du ikke kan redde, men som fremdeles har noe friskt igjen? Kjør den sammen med olivenolje og lage en pestovariant. Pestoen putter du i isterningformer. Du kan også legge urteblader, som basilikum og persille, i isterningformene med olivenolje. Putt formene i fryseren til terningene er faste. Terningene kan du legge i poser og oppbevare videre i fryseren. Oljeterningene med urteblader kan du bruke til å steke med. Pestoen brukes som smakstilsetning.
  • Nærmer yoghurten seg best før/utgått dato og du har mye igjen? Jeg putter en skje eller håndtak til hjemmelaget saftis opp i yoghurtbegeret, og legger begeret i fryseren. Vips har jeg en sunn dessert eller et mellommåltid. Is-yoghurt er en sikker vinner hos ungene.
  • Har du ulltøy med mye hull i? Klipp opp det slitte ulltøyet til lapper og lapp andre ullklær med dem. Da holder ullklærne lengre.

Trykk her og du kommer direkte til Facebook-siden Akershus Bygdekvinnelag Vinn over svinn

 

Bli medlem