Hilsen fra Jorun Henriksen

Kjære alle Bygdekvinner som er i mine 3 kontaktfylker.

 

Vi nærmer oss påske. Det er en absurd og merkelig tid vi er oppe i. Hele Norge, ja… hele verden er satt ut av spill. Jeg håper det er bra med dere alle.

Administrasjonen har hjemmekontor. Sentralstyret har telefonmøter. Alle fysiske møter er avlyst. Vi Bygdekvinner, som alltid har ting på gang – vi er ikke handlingslammet – men vi må tenke annerledes – legge opp dagen på en annen måte.
 

Nå er det viktig å være et medmenneske. Ta en telefon til noen som trenger det, sitter alene, tenke på de eldste i familien. Naboen. Hjelpe noen med å handle….

Jeg vet at dere Bygdekvinner er noen flotte personer som tar utfordringer på strak arm.

 

Alle dere 3 fylker, i likhet med 9 andre- har ikke fått gjennomført årets årsmøter. De var heldige, de som hadde satt dato før den skjebnesvangre uke 11- hvor ting virkelig begynte å ta av. Møter som dere har forberedt i lang tid, lagt ned masse energi- for å få til en god gjennomførelse av årsmøte. Og kanskje sitter dere igjen med store økonomiske tap.
 

Administrasjonen og sentralstyret jobber for å finne gode løsninger som kan fungere for dere på fylkesplan. Vi må ha gjennomført alle fylkesårsmøter før Landsmøtet.

Landsmøtet i Bergen er foreløpig avlyst, og der jobber vi også med alternative løsninger som kan fungere for en stor gruppe mennesker, og hvordan det praktisk er mulig å få gjennomført dette. Vi holder dere oppdatert, og videreformidler hvilke muligheter som kan gjennomføres i praksis.

 

Det er viktig at dere tar hensyn og passer på dere selv og familien i denne tiden. Vi må alle gjøre vårt i denne nasjonale dugnaden, for å minske spredning så godt vi kan.

Men det er fortsatt lov å tenke, være kreative, løsningsorienterte og gjøre noe positivt ut av dagen.
 

Jeg sender en hilsen til hver og en av dere som står på i denne vanskelige tiden. Dere som gjør en samfunnsjobb for at alt skal fungere, så langt som det er mulig. Dere som er permittert, må være hjemme med skolebarn, hjemmekontor…osv.


Ta gjerne kontakt hvis det er noe dere lurer på. God Påske til dere alle.
 

En varm hilsen fra Jorun Henriksen

Sentralstyret i Norges Bygdekvinnelag.


 

Bli medlem