Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask
Copyright foto: Kari E. Ask

Høstinformasjon/brev til lokallag.

Kjære bygdekvinner i Akershus.

Håper det står bra til med dere alle etter sommeren. Dessverre har vi fått en ny Koronabølge i landet vårt.  Jeg ser det som viktigere enn noen gang at vi, tross denne ubudne gjesten, finner trygge måter å treffe hverandre på. Jeg oppfordrer alle til å fortsette å planlegge nye kurs og aktiviteter. Det blir jo trist dersom bygdekvinnene slutter å brenne for bygda! Jeg får gledelige meldinger om at flere lokallag har gode arrangementer i Bygdekvinne-uka 20. – 30. august. Bær og fruktsesongen inspirerer til utendørs aktiviteter og folk er flinke til å overholde meter`n!

I går hadde vi vårt første styremøte i ABK etter sommeren og det var så fint å se hverandre igjen. Digitale møter kan være ok, men levende kontakt er hundre gange bedre! Heldigvis får vi igjen lov til å benytte møtelokaler i Landbrukets Hus.

Sonemøtene i sone 1, 3 og 4, alle med spennende tematikk, er dessverre avlyst på grunn av smittefaren.  I sone 2 arrangerer imidlertid Nittedal og Hakadal BK et stort sonemøte i Kulturverket Flammen på Rotnes 17. september med tema Kvinner og demens.

Det blir moro å delta på Verdens matvaredag 16. oktober. I fjor var temaet Bygg, i år skal vi løfte fram lam som en god råvare. Kontakt smittevernlege i egen bygd om det er lov å servere smaksprøver av lammegryte? Ellers går det an å markere dagen og fremsnakke sauen på andre måter. Norges Bygdekvinnelag har sendt ut en inspirerende og praktisk invitasjon med påmeldingsskjema. Påmeldingsfrist 1. september. Bli med da vel og send oss gjerne noen ord eller bilder i etterkant!

Dersom det lages litt blest om bygdekvinnelaget den 16. eller 17. oktober er muligheten til stede for å verve nye medlemmer. Følg med på medlemslistene og minn om å betale kontingenten. Vi har ingen å miste, men ønsker nye medlemmer velkommen. Halv pris for kvinner under 30 år ble vedtatt som en permanent ordning på landsmøtet.

Vi har starta planleggingen av sonestyremøte som er berammet til lørdag 21. november. Neste års årsmøte, lørdag 13. mars står også på sakslista. Vi skal ha et planleggingsmøte i september med vertskapslaga ÅS og Kråkstad BK.

Følg med på nettet. Det blir lagt ut informasjon om kurs og annet.

Lykke til med høstens aktiviteter!

 

Vennlig hilsen 
Akershus bygdekvinnelag 
v. Marit Helene Lund 
styreleder

 

Alle bilder i artikkelen tilhører Kari E. Ask. Akershus Bygdekvinnelag har fått tillatelse til å bruke bildene. 

Bli medlem