Gruppen som jobber med boken. Gruppen består av Bodil Berg - Akershus Bygdekvinnelag, Marit Helene Lund - Akershus Bygdekvinnelag, Gro Therese Lillehol - Aurskog - Høland Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen - Ullensaker Bygdekvinnelag. Bildet er tatt som selfie.
Gruppen som jobber med boken. Gruppen består av Bodil Berg - Akershus Bygdekvinnelag, Marit Helene Lund - Akershus Bygdekvinnelag, Gro Therese Alvær Lillehol - Aurskog - Høland Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen - Ullensaker Bygdekvinnelag. Bildet er tatt som selfie.
Et annet utsnitt av bildet av gruppen. Her ser dere Bodil Berg - Akerhus Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen.
Et annet utsnitt av bildet av gruppen. Her ser dere Bodil Berg - Akerhus Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen - Ullensaker Bygdekvinnelag
Bildeutsnutt av illustrasjonsfoto tatt av Gro Therese Lillehol
Bildeutsnutt av illustrasjonsfoto tatt av Gro Therese Lillehol

Mattradisjoner fra Akershus - hva nå?

På fylkesårsmøtet 2019 ble det orientert om at lagerbeholdningen av boka Mattradisjoner fra Akershus var tom, og det var naturlig å stille noen spørsmål. Er det fortsatt marked for boka? Hva gjør vi nå? Konklusjonen ble at det var ønske om at fylkesstyret skulle ta tak i saken og se på mulighetene for nytt opplag med noe revidering av innholdet og gjerne også ny design. Dette var spesielt etter ønske fra de yngre medlemmene i lokallagene. Fylkesårsmøtet mente også at boka er et viktig verktøy i formidling av tradisjoner til yngre generasjoner.


Foto: Gro Therese Lillehol

Fotoillustrasjon: Gro Therese Lillehol

Fylkesstyret tok tak i saken. En komité med to fylkesstyremedlemmer og to fra lokallagene er i gang med arbeidet, og de har hatt flere møter om saken. De har innhentet tilbud fra trykkeri og hatt kontakt  med skoler angående design. Økonomi er en stor del av et slikt arbeid, og komiteen arbeider også med det. Det blir spennende å se hva resultatet blir, og uansett utfall blir lokallagene orientert.

Boka Mattradisjoner fra Akershus har oppskrifter og kulturstoff om mattradisjoner fra bygdene i Akershus. Stoffet er samlet inn av medlemmer i lokallagene i Akershus Bygdekvinnelag. Arbeidet ble startet i forbindelse med lagets 65-årsjubileum i 1996, og boka ble utgitt i 1998. Den har blitt trykt i tre opplag, den har blitt solgt og gitt som gave til nye medlemmer. Etter tre opplag er det altså tomt på lageret. Så om du er eier av boka Mattradisjoner fra Akershus så vit at den er verdt å ta vare på! Du eier en kulturskatt!


Komitè: Bodil Berg - fylkesstyret, Marit Helene Lund - fylkesstyre, Gro Therese Lillehol- Aurskog - Høland Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen - Ullensaker Bygdekvinnelag.

Bodil Berg - Akershus Bygdekvinnelag, Marit Helene Lund - Akershus Bygdekvinnelag,
Gro Therese Lillehol - Aurskog - Høland Bygdekvinnelag og Hanne Lersveen - Ullensaker Bygdekvinnelag.
 

Bli medlem