Det nye styret i Distrikt Akershus Bygdekvinnelag
Det nye styret i Distrikt Akershus Bygdekvinnelag
De som deltok i sanghilsen til Norges Bondelag
De som deltok i sanghilsen til Norges Bondelag
Ikke bli hjemme på valgdagen
Ikke bli hjemme på valgdagen
God sommer!
God sommer!

Sommerhilsen 2021

Kjære alle sammen!

Håper dere nyter lyse junidager.

Som dere ser har vi begynt å bruke den nye logoen som ble lansert 15. juni. I Akershusstyret er vi godt fornøyd med konseptet.Vi har lagt bak oss halvannet år med pandemi-restriksjoner. En stor takk for at dere har holdt liv i lokallaget og tatt vare på hverandre i denne vanskelige tiden.            

Vi håper at dere alle ønsker å være med og støtte opp om organisasjonen vår. Takk for stor deltagelse på årsmøtet 17.april med mange og gode innspill fra lokallagene.                      

Det nye styret har allerede hatt to møter. Sommermøtet ble avholdt fysisk 8. juni hos Kari Luke i Ullensaker. Vi er takknemlige for at valgkomiteen har skaffet oss tre nye, flotte og dyktige styremedlemmer.

I forbindelse med Norges Bondelag sitt 125-års jubileum og oppdrag fra Norges Bygdekvinnelag samlet vi et kor av damer fra lokallaga i Blaker, Gansdalen, Skedsmo og Sørum på Aasgaard 29. mai hvor vi ble filmet mens vi sang «Jeg er havren» under korledelse av Bitten Jødal fra Blaker. Dette skulle bli en hyldest til jubilanten og sammensatt av sanger fra alle distriktene i Norge. Det ble en morsom og hyggelig stund i strålende sol

Ser på nettet at lokallaga har hatt eller skal ha hyggelige avslutningsmøter før sommerferien. Det er så fint å oppleve at vi igjen tør å møtes fysisk.

Vi må tro at vi nå går lysere tider i møte. Distriktsstyret er godt i gang med å planlegge høstens arrangementer. Først kommer Bygdekvinne-uka. Hold av søndag 29. august. Da planlegger vi sammen med Kråkstad- og Ås Bygdekvinnelag et treff i Universitetsparken (NMBU) på ÅS med hyggelig samvær, omvisning, bevertning med mere. Da vi ennå ikke er helt sikre på hvordan smittesituasjonen vil være i august kommer vi tilbake med invitasjon litt seinere på sommeren.

Fra 30. august kjører vi i gang en konkurranse på nettet om bygg. Se invitasjon på hjemmesiden, https://bygdekvinnelaget.no/fylkeslag/akershus-bygdekvinnelag, og oppdateringer som kommer på sosiale medier. Premien er foreløpig hemmelig. Vinnerlaget får premien høytidelig overrakt på årsmøtet i 2022. 

Den 13. september er det stortingsvalg. Norges Bygdekvinnelag har laget en nyttig valgpakke som både distriktslag og lokallag bør benytte. Vi vil være med og påvirke framtida – ikke en eneste bygdekvinne må sitte hjemme på valgdagen!

Her er lenken til valgpakken: https://bygdekvinnelaget.no/sites/bygdekvinnelaget/files/bygdekvinnelage...

Sonemøtene er viktige møteplasser som arrangeres i september. Det er spennende tematikk på gang, og sonelederne gleder seg til å delta.

Vi regner med å arrangere høstseminar (tidligere distriktsledermøte) i samarbeid med Eidsvoll Bygdekvinnelag på Badet Kulturtun 20. november.                          Invitasjon med program kommer når detaljene er på plass.

Norges Bygdekvinnelag har i år lagt distriktsledermøte til Finnmark 17.-21. august. Det er så bra at bygdesøstrene våre i nord opplever at de er en viktig del av organisasjonen.

I uke 44 fører alle veier til Lillehammer! Norges Bygdekvinnelag arrangerer Inspirasjonsseminar i OL-byen 5.-7. november. Der blir det mulig å møte bygdekvinner fra hele landet og hente inspirasjon til videre utvikling i lokallaga. Vi håper at mange av dere blir med.

En liten gladmelding til slutt. Hordaland Bygdekvinnelag har gitt t-skjorter til Gjerdrum Bygdekvinnelag i forbindelse med prosjektet «Hele Gjerdrum danser» En nydelig gest som viser at sammen kan vi få til det meste.

Følg med på hjemmesidene våre, på facebook og på vår nye instragramside. Her kommer det oppdateringer også gjennom sommeren.

Vi ønsker bygdesøstrene i Akershus en riktig god og varm sommer med håp om en høst uten smittevern og nedstengning.

                                                                                           

TA VARE!

Vennlig hilsen

Distriktsstyret i Akershus Bygdekvinnelag

v. styreleder Marit Helene Lund

 

 

 

 

Bli medlem