Rollag bygdetun
Rollag bygdetun
Flott høstvær
Flott høstvær
Aktive damer i sone B
Aktive damer i sone B
Fylkesleder Sølvi Jødal på hedersplass
Fylkesleder Sølvi Jødal på hedersplass
Nabokjerringan i aksjon
Nabokjerringan i aksjon
Numedalskofta
Numedalskofta

Sonemøte i Sone B 23. 10.2019

på Rollag Bygdetun. En fin høstdag dannet rammen om et svært hyggelig sonemøte på bygdetunet.

22 personer var til stede. Svene – Flesberg – Nore var representert. Uvdal hadde et annet arrangement den samme dag. Fylkesleder Sølvi Jødal og Sonerepresentant for sonen Marit Stevning var til stede.

Fylkesleder var imponert over hva de tilstedeværende representanter fra lokallag i sone B har fått utrettet. Jeg nevner: Engasjement med bygg. Deltatt med bygg-produkter på verdens matvaredag 16. oktober og brødlotteri, brød med bygg samme dag. Et lokallag hadde avsluttet «Det Gylne Måltid» for 7. gang. Kurs i farging av garn med sopp. Gitt bidrag til prosjektet «Vind i håret», tilrettelagt av Frivillighetssentralen, der en har skaffet 2 sykkeldrosjer til bruk for at eldre og uføre kan komme ut på tur. Et lag har måttet legge ned sin vevstue med 7 vever, og som de hadde hatt i 11 år, grunnet at lokalene skal brukes til noen annet. Et annet lag har vevstue med 5 oppsatte vever. Et lag har et prosjekt med registrering av gamle mønster til fingervotter laget med en spesiell teknikk. Andre tema har vært fortelling fra en reise til Georgia, sangkveld og ut på tur både i nærmiljøet og til litt fjernere mål.

Bistått ved matfestivalen i Numedal, der blant annet kokker fra det Svenske kokkelandslaget trenger urter fra naturen til sine oppskrifter og bygdekvinner sanker mengder av urter til formålet. Oppdraget ble fulgt opp med egne kurs i bruk av urter. Det er også avholdt flere kurs i prosjektet med Norsk Tradisjonsmat og kurs i tradisjonsbakst.

Skolemat en gang i uken, bygdekvinnene i Nore og Uvdal bistår med servering av varm skole lunch til alle elever i grunnskolen en gang pr uke. Nore og Uvdal kommune har vedtak på at dette prosjekt skal fortsette.

Kvinner Ut prosjektet er også i gang hos noen lokallaglag.

Gitt gave til Guatemala formålet med kr. 14000,-

Kveldens underholdning var» Nabokjærringan» som de kaller seg. Haldis Prestmoen og Laila Solberg. http://nabokjerringan.no/om-nabokjerringan/ Nevnte damer arbeider med å samle inn stoff til bok. Boken skal omhandle nøysomhet og gjenbruk og vil få tittelen:» Fra Nylonstrømper til Golvtepper». Finansieringen gjenstår. Numedalskofta kom for dagen ved opprydding etter er dødsbo samt et strikkehefte fra DALE garn, og nevnte strikke-oppskrift på kofta fantes der.

Sonemøtet ble avrundet med Potetsuppe m/tilbehør.

 

Hilsen Fylkesleder Sølvi Jødal

Bli medlem