En av de lokale bygdedamene forteller om bygdas historie.
Her er bygdedamene samlet på Måskke skåvllå (Musken skole).
Bygdedamene på hurtigbåtkaia ved avvreise fra Musken.
Samiske gáhkko.

Nord-Saltens bygdekvinner samlet i Musken

Musken bygdekvinnelag fikk i september besøk av Hamarøy/Tysfjord bygdekvinnelag og av Steigen bygdekvinnelag. Hele bygda var også invitert til Bygdekafé på skolen. Det var tilsammen ca. 40 personer tilstede. 

Musken bygdekvinnelag hadde invitert Hamarøy/Tysfjord bygdekvinnelag og Steigen bygdekvinnelag til Musken den 8 september i 2017. Bygdekvinnene i Musken inviterte også hele bygda til Bygdekafé. Her ble det servert tradisjonsmat som "Tjukkerter og flesk" med samiske gáhkko som tilbehør. 

Musken bygdekvinnelag er et av tre lokallag i Nord-Salten, og Musken er ei lita veiløs bygd, som ligger i Hellemofjorden, i Tysfjord kommune. I dag er det ca. 20 fastboende, men det er mange som har tilhørighet til denne flotte, lille bygda og som ofte tar turen innover fjorden. 

Det ble hyggelig samvær på den lokale skolen, og gjestene fikk lytte til og lære seg noen samiske sanger. En av kvinnene med god kjenneskap til bygdas historie, guidet gjestene rundt i Musken og fortalte lokal historie. 

Å møtes slik er både trivelig, og til fin inspirasjon for de ulike lagene. Lokallagslederne fortalte litt om hva deres lag har gjort i den siste tiden og om planer fremover. 

 

Bli medlem