Ved statuen "Pilegrimen" på Hoffsvangen på Toten
Ved statuen "Pilegrimen" på Hoffsvangen på Toten
Passering av Dovreporten mellom Oppland og Sør-Trøndelag
Passering av Dovreporten mellom Oppland og Sør-Trøndelag
Maren Skari fra Brandbu vandrer over Dovre
Maren Skari fra Brandbu vandrer over Dovre

Pilegrimsvandringer gjennom Oppland i sommer

I sommer har det  blitt vandret gjennom mange av fylkets kommuner. Dette som del av markering av at Pilegrimsleden er 20 år og Oppland Bygdekvinnelag er 80 år. Totalt har det blitt arrangert 10 vandringer fra oppstarten fra Jevnaker kirke 4. juni til avslutningen over Dovre 17. juli. 

Mange bygdekvinner har vært med og gått strekninger på Hadeland, på Toten, over til Biri, fra Øyer og over Dovre, korte eller lengre strekninger og noen av vandringene også over flere dager. Lokallag har stilt opp og arrangert, de regionale pilegrimssentrene har vært involvert og Ellen Krageberg og Bitten Nesbakken har vært aktive som turledere.

Bitten har også vært sentral i opplegget for alle vandringene og her er en liten situasjonsrapport fra henne fra turen over Dovre: "I helga var Marit Tingelstad, Maren Skari og jeg på Dombås og gikk pilegrim. Vi lå to netter hjemme hos Hildrun Granseth, leder i Dovre BK som har pilegrimsherberge. Vi fikk deilig mat hos Hildrun og neslesuppa smakte ekstra godt. På lørdag gikk vi en 5 km lang tur sammen med folk der. Dette var en del av Pilegrimsdagene på Dovre. Pilegrimspresten ledet turen og fortalte om bl.a. planter vi så langs ruta. Lørdag kveld var det flott konsert i Eysteinkyrkja og gudstjeneste på søndag med biskop Solveig Fiske tilstede. Så var jeg med på å gå på Kongevegen over Dovre og inn til Sør-Trøndelag fylke, En strekning på 8 km. Her møtte vi langvandrene fra Oslo, som skulle videre til Nidaros. OBK har nå gått 10 turer gjennom Oppland fylke fra jevnaker i sør til vi krysset fylkesgrensa i nord og inn i Sør-Trøndelag. Det har vært flotte dager", avslutter Bitten med.

Bli medlem