Grøna med Per Idar
Vingebakken viser rundt.
Vertskapet og kulturkonsulent i Østre Toten
Grøna skysstasjon 2014
Omvisning
Historisk omvisning

Sommertur til Balke kirke og Grøna skysstasjon.

Tirsdag 12.juni arrangerte Vardal bygdekvinnelag sommertur til Balke kirke og Grøna skysstasjon ved inngangen til Totenåsen.

Vi møtte i nydelig vær, ved Mjøsstranda og samkjørte til Balke kirke. Der ble vi vist rundt av Roar Øksne, som fortalte noe av den verdifulle historien til Balke kirke. Det er utrolig viktig at denne historien blir bevart for oss og framtidige slekter.

Sommertur til Balke kirke og Grøna skysstasjon.

 

Etterpå dro vi mot Totenåsen og Grøna skysstasjon som ligger ved inngangen til åsen i et tilbakeført kulturlandskap, nær Nordås Gård. Først stoppet vi for å se på den nyrestaurerte steinbrua over elva nedenfor Grøna. Deretter fortsatte vi opp til det flotte annlegget som Per Idar Vingebakken har lagt ned et fantastisk arbeid med å føre tilbake til fordums prakt, ja. faktisk mye bedre enn det noengang har vært. Ettersom det nå finnes moderne og miljøvennlig oppvarming og det som trengs av bekvemligheter for dagens generasjoner. Vi spiste deilig viltgryte med poteter til og lokal jordbær med fløte.

Etterpå ble vi vist rundt både inne og ute av ildsjelen Per Idar, som vi forstår må ha mer enn vanlig av arbeidslyst og initiativ. Det kreves  ildsjeler og kyndige folk for å få til noe slik!

Stor takk til turkomitéen ved Vigdis Øksne for en fantastisk arrangert tur!

Bli medlem