Karin Bråthen hadde god dreis på kjevlet

Populært flatbrødkurs

Da Ytre Hobøl arrangerte flatbrødkurs på Fossnes grendehus var det latter og moro innimellom melstøv og flatbrød med smilefjes!

Flatbrødkurset var fulltegnet lenge før fristen for påmelding gikk ut. Vi hadde to av våre beste flatbrødbakere, Birthe Haga og Eva Marie Sandberg til å instruere. Deltakerne var både medlemmer og ikkemedlemmer, og flere kom utenbygds fra. Eva Marie demonstrerte først hvordan man lager deig, og hvor viktig det er å måle opp nøyaktig og å bearbedie deigen lenge nok.

Så hadde Birthe og Eva Marie laget på forhånd flere deiger som var klare til å kjevles ut. Og etter en demonstrasjon fra ekspertene, fikk deltakerne etterhvert dreis på kjevlet og laget noen riktig fine leiver. De lærte at det var fint å tegne opp et rutemønster når leiven blir lagt på takka, men noen syntes det var like artig å lage smilefjes. I fire timer ble det kjevlet og stekt, og det var så travelt at kaffepause var det ikke tid til. Kaffen måtte man ta innimellom steketakka og bakebordet.

Alle 10 deltakerne fikk med seg en stor stabel flatbrød hjem, og fremover er det nok bare å øve på kjevlingen for å få runde og jevne leiver.

Vi ser ikke bort ifra at det blir et nytt kurs neste år.

Bli medlem