Sommerhilsen til bygdekvinnene i Østfold

Til dere flotte bygdekvinner i Østfold!
 
Månedene mai og juni var preget av forberedelsene og selve deltagelsen på landsmøte i Norges Bygdekvinnelag. Nadja, Anne Lovise, Audhild, Anne Eva, Ragnhild og Elisabeth pakket koffertene sine og dro nordover for å representere fylkeslaget vårt. Vi avholdt også to styremøter i den perioden der vi allerede begynte med å planlegge høsten.

Landsmøte 2018

31. mai til 3. juni var det duket for landsmøte i Harstad. Vi sitter igjen med veldig gode minner fra et flott arrangement og nye venner fra hele landet. Men det var ikke bare kos! To dager fylt med generaldebatt, resolusjoner, årsmeldinger, leders tale, felles kontingent, ungdomskontingent, støttemedlemskap, arbeidsplan, politisk plattform, vedtektsendringer, valg av styret og mye mer.
 
Under generaldebatten bidro vi med innlegg om «Sau og geit» der vi oppfordret de andre fylkeslagene om å støtte vårt forslag til ny råvareaksjon i 2019, samt en liten refleksjon rundt «Fylkesstyret sin rolle i organisasjonen». 
 
NBK sitt forslag til felles kontingent ble vedtatt. Østfold er det tredje største fylkeslaget og vi får dermed en større tilbakebetaling enn med dagens fordeling. Vårt ønske er at den differansen mellom dagens tilbakeføring og den fra 2020 av ene og alene kommer lokallagene til gode. Dette skal vi jobbe for gjennom forskjellige tilbud til lokallagene som f.eks. at de kan søke tilskudd til egne arrangement eller sponse deltagelse på sentrale arrangement. På denne måten kan de aktive lokallagene dra nytte av felleskontingenten selv om lokallagskontingenten faller bort. Dette ønske ble veldig godt tatt imot av de andre fylkeslagene som kan tenke seg en slik ordning også for sine lag.
 
Det ble også vedtatt en ny ungdomskontingent (halv pris av ordinært medlemskap) for medlemmer under 30 år. Dette innføres som en 2-årig prøveordning og skal trekke nye unge medlemmer.
 
Landsmøteprotokollen, resolusjoner, årsmeldinger osv. finner du under «Organisasjonsdokumenter» på bygdekvinnelaget.no.

 

Styresamling 2018 – vi skal til Degernes!

Hold av datoen for årets styresamling tirsdag 13. november! Bli med på en spennende kveld på Bøndenes Hus i Degernes. Lokallaget og skoleringskomiteen er allerede i full sving og planlegger et arrangement fullt av overraskelser. Til denne anledningen skal vi bruke de 10 000 kr vi fikk fra NBK for full pott med tradisjonsoppskrifter! Det er bare å glede seg!

 

Markens Grøde

Ikke noe å gjøre 10.-12. august?! Kom til Rakkestad og besøk «Markens Grøde»! Lokallagene i Rakkestad og Degernes har ansvaret for Bygdetunet der du kan reise tilbake i tid og oppleve livet på gård i gamle dager. Der finner du også oss i ØBK med bunadene våre.
NM i potetskrelling Er DU Norges beste potetskreller? Da er det bare å slipe skrelleren og melde deg på NM i potetskrelling! I Østfold arrangeres kvalifisering til finalen på Åpen Gård Grøtjern i Spydeberg søndag 19. august. Det er Spydeberg Bygdekvinnelag som har tatt på seg denne morsomme oppgaven og står for kvalifiseringsarrangementet i Østfold! For mer informasjon og påmelding trykk på lenken her. 

 


Vi i fylkesstyret ønsker dere en riktig god sommer! Vi gleder oss til høsten! Er det noe dere lurer på, vil gi oss innspill til eller ellers har på hjertet – ikke nøl og ta kontakt med din kontaktperson!
 
Sommerhilsen fra  Nadja Stumberg leder 

Bli medlem