Lokallagsamling 22.-23. november

Tidspunkt: 
Fredag, 22. november 2019 - 17:30
Sted: 
Scandic Stavanger Forus

22.

nov

VELKOMMEN til Lokallagsamling Rogaland Bygdekvinnelag 22.-23. November 2019 på Scandic Stavanger Forus

Fredag 22. november

17.00   Frammøte og registrering – rundstykker og kaffi

17.30   Velkommen ved fylkesleder Astrid Hammersmark

17.45   Internasjonale bygdekvinner og politisk aktivitet ved May Sissel Nodland, bonde, gruppeleiar Sp Eigersund og tidlegare fylkesleiar i RBK

18.45   Kreativ kommunikasjon ved Solveig Marie Ådneram, leiar i Sirdal Bygdekvinnelag

19.00   Pause til middag

20.00   Middag

Hyggelig samvær ut over kvelden.

 

Lørdag 23. november

            Frokost

8.30     Morgensstund ved Marianne Jøsang, nestleiar RBK

8.40     Bygdekvinner deler matglede: Gjennomgang av spørreundersøkelse og vegen vidare ved Ellen Krageberg, leiar i NBK og Astrid Lund Folkvord, prosjektleiar BDMG

9.40     Sunn helse og matglede, ved Rune Sandbø frå Unge Kokker

10.25   Pause og utsjekk av rom

10.45   Sunn helse og matglede fortsetter

12.00   Lunsj

13.00   Nytt frå NBK, ved Ellen Krageberg, leiar NBK

14.00   Pause

14.15   Korleis ha gode møter og møteplasser

15.00   Oppsummering og avsluttning

  Vel hjem!

 

Med forbehold for endringer i programmet

Kurset passer for alle medlemmer av Rogaland Bygdekvinnelag!

 

Pris: 1950,- overnatting enkeltrom med full pakke, 750 dagpakke

Meld deg på til Fylkeskontoret innen 1.november 2019  - til are.h.braaten@bondelaget.no eller Tlf 98664231

 

VELKOMMEN!

 

Rune Sandø

Fra 0 til 100 med Rune. På kursene sine møter Rune mennesker i alle aldersgrupper.

Rune Sandø har 30 års erfaring som kokk fra hotell og restaurantbransjen.  Har de 8 siste årene jobbet mest med barn og unge, og gitt faglig påfyll om kost og ernæring for voksne. Han jobber på fulltid med folkehelse og som kursholder i Unge Kokker, samt kursleder for Bra Mat og Fiskesprell. Rune har formell utdanning som kokk, lærer og coach. 

Runes historie:

«Som kokk har jeg over 30 år med erfaring fra hoteller og restauranter rund om i nesten hele Norge. Kokkeyrket er hektisk og lærerikt, men ikke kjent for å være det yrket som setter egen helse i noe særlig fokus. Så når legene satte en stopper for meg pga ei helse som trengte min fulle oppmerksomhet (høyt blodtrykk, diabetes 2 samt slitasje litt rundomkring) ble dette starten på en ny epoke i eget liv. Ord som livsstil, endring og rutiner fikk en helt ny mening, jeg hadde uten at jeg var klar over det, blitt syk av å ikke tenke på meg selv! Folkehelse skulle bli og er noe jeg brenner veldig for. Uten noen formell utdanning innen helse så er det viktig for meg å alltid få nok og riktig kunnskap om kost/ernæring, trening og fysisk aktivitet.

Dette får jeg som kursleder for BRA MAT og FISKESPRELL. Her deltar jeg på seminarer og konferanser som er viktige arenaer for alle som jobber med folkehelse, og deltar i prosjekter som går direkte på folkehelse og fedme. Jeg samarbeider tett med Fedmepoliklinikken ved St.Olav hospital Trondheim, der jeg tidligere var pasient. Jeg har og fått være med og utvikle www.kostverktoyet.no, et oppslagsverk hvor både helsepersonell og pasienter kan søke informasjon/råd om kosthold og rutiner. Alle kurs jeg holder er etter de retningslinjer som til enhver tid blir gitt av helsedirektoratet.

Det er moro å lage mat, men uten å vite hvorfor det er lurt å bytte ut usunt med sunt blir det liksom ikke noen sammenheng. Derfor inneholder kursene mine grunnleggende matkunnskap. Matglede, gleden over å ha kunnskap om gode valg samtidig som at dette smaker godt er veldig viktig. Å ha det moro sammen på kjøkkenet gjør sitt til at maten vi lager blir enda bedre!»

 

Bli medlem