Bygdekvinner på ladning - Mat og Miljø

Tidspunkt: 
Fredag, 12. februar 2021 - 18:00
Sted: 
Quality Hotell Skjærgården

12.

Feb

Vestfold Bygdekvinnelag og Telemark Bygdekvinnelag inviterer til Bygdekvinner på ladning- Mat og Miljø på Quality Hotell Skjærgården 12.-13. februar 2121.

Vi lader opp med fire forskjellige foredrag, middag fredag, lunch lørdag og tid til hygge og prat. Vi starter fredag kl 18.00 (innsjekk fra kl. 16.30) og avslutter lørdag kl 16.00. Velkommen til ALLE by- og bygdekvinner, gårdskjerringer og bygdeungdom. 

Fredag:
Langesund Ostemakeri AS yster ost og lager kjeks for hånd. Vi setter lit til gamle tradisjoner og prøver å tilnærme oss gamle prinsipper for god matproduksjon. Langesund Ostemakeri AS yster ost av ypperste kvalitet av lokal kvalitetsmelk fra Bamble i Telemark. Osten blir ystet med største kjærlighet for faget for å frembringe ypperste kvalitet og beholde mest mulig av de livsviktige næringsstoffene i melken. Langtidspas- teurisert på lav temperatur etter gamle tradisjoner. Kjeksen blir bakt etter resepter nøye tilpasset ostene vi fører med kun de beste råvarene som vi kan frembringe, med lokale egg og økologisk steinmalt mel fra Holli mølle i Spydeberg. Osten ystes av kumelk fra Wingereid gård og Bergsland gård i Bamble.

Lørdag:
Live Svalastog Skinnes: De har mange jern i ilden og driver jorden og skogen, selger grisekjøtt og saue- kjøtt av frittgående økologisk og soyafritt forede dyr kalt HappyPig og HappySheep. De driver gården økolo- gisk på biodynamiske og regenerative prinsipper, og bygger i 2018 eget slakteri for å bli best på dyrevelferd. Live blir leid inn som foredragsholder, fotograf og prosjektleder. De leier ut hytter med jakt og krepsing og selger urkorn av gamle kornsorter. Live lager også saueskinnsprodukter for salg. Live gav ut sin første bok i 2017 "Gardsliv - ekte og eventyrlig" på Kagge forlag .Hun driver Bloggen Gardsfruene.no, en blogg som skal gi inspirasjon og få fram stolthet for bondeyrket og livet på landet.

Rannveig Jacobsen er biolog og jobber som forsker i Norsk Institutt for Naturforskning. Hun fokuserer mye på insekter i arbeidet sitt, og har blant annet forsket på insekter i død ved, og deres samspill med sopp, hvil- ket er en viktig komponent i økosystemet skog. Hun er også svært opptatt av å formidle hvor viktige insekter er for oss og vise hvor fascinerende de kan være.I foredraget vil hun prate om insektenes betydning for vår matproduksjon og andre viktige roller de har i naturen, samt hvordan det går med dem og hva vi kan gjøre for å hjelpe insektene.

Tingmedtang I 2016 startet Anne Lise og Bjørn firmaet Ting og Tang. De hadde et stort ønske om å ta i bruk denne så alt for lite utnyttede og næringsrike ressurs som finnes langs hele kysten vår.
De holder kurs og tangsafari, her deler de av deres kunnskap om ressursen tang og tare.

Pris per pers:
dobbeltrom: kr 2770,-
enkeltrom: kr 2970,-
dagspakke: kr 1700 (enten ett foredrag + festmiddag eller tre foredrag + lunsj lørdag)
På grunn av hotellbestilling MÅ vi ha påmelding
senest innen 01.11.20
Påmelding= innbetalt beløp merket med ditt navn, og hvem du ev. vil dele rom med til kontonr.:2480 30 35535

Bli medlem