Bygdekvinnekveld med tradisjonsmat og inspirasjon

Tidspunkt: 
Fredag, 25. oktober 2019 - 18:30
Sted: 
Bygdestua i Ervika, Harstad

25.

okt

Troms Bygdekvinnelag inviterer til tradisjonsmatkveld! Lær om jønnbrød og hør inspirerende foredrag fra Norges Bygdekvinnelag. Åpent for alle! 

Bli med på bygdekvinnekveld! Gratis moro og alle er velkomne.

Tid: Fredag 25. oktober klokka 18.30

Sted: Bygdestua i Ervika utafor Harstad

Ingen påmelding - bare møt opp! Arrangementet er åpent for alle, enten du er medlem i Norges Bygdekvinnelag eller ei. 

 

Programmet blir både kurs i å lage tradisjonelle jønnbrød og inspirerende foredrag. Vi får besøk av to prosjektledere fra sentralt i Norges Bygdekvinnelag, NBK sentralt; Ingrid Lamark som forteller om prosjektet Tradisjonsmatskolen og Sosan Asgari Mollestad som forteller om prosjektene KvinnerUT.

Det skal bli stor stas å møtes i Bygdestua i Ervika som så vidt er kommet i drift. Det skal bli gøy å få se hvor fint det har blitt!

Vi starter kjapt klokka 18.30 med å lage 2-3 ulike rører til jønnbrød. Røra settes til svelling halvannen time. Da passer det fint at Sosan og Ingrid får presentere deres respektive prosjekter. Vi håper på inspirasjon og ideer om hvordan vi kan legge opp resten av våre aktiviteter for begge prosjektene, og det gjerne i skjønn forening.

Så er det tid for å steke jønnbrødene! Vi koker selvfølgelig kaffe etterhvert og smaker på godsakene. Det blir også loddsalg med gevinster fra hele regionen. Ta gjerne med en liten gevinst du også for mer spenning. Vi satser også på at det blir hyggelig prat og diskusjon under stekinga og kaffestunda. Det kommer bygdekvinner fra dalstrøkene innafor og de har med jønnbrødjern (samme jernet som bruker til krumkaker). De aller beste oppskriftene fra midtfylket, samt en ny vri skal deles og testes!

Denne kvelden kan alle som vil komme å være med. Du må gjerne benytte sjansen til å ha med det som skal til og lage egen røre og steke til å ta med hjem. De som har eget jern tar med det. De som ikke har jern eller ikke har stekt jønnbrød før vil få prøve seg. De får full innføring, mange gode tips og lærer hemmelige knep. Målet er at alle kan steike steike gode jønnbrød når kvelden er over. Det blir fint med ferdigstekte jønnbrød til mørke høstkvelder.

Se de beste oppskriftene fra Jønnbrødduellen i Bardu i våres: jønnbrød fra Målselv og jønnbrød fra Bardu.

Velkommen!

Bygdekvinnekveld med tradisjonsmat og inspirasjon
  • Troms Bygdekvinnelag inviterer
  • Fredag 25.10. klokka 18.30 i Bygdestua i Ervika
  • Ingen påmelding - åpent for alle
Bli medlem