Bygdekvinner på møllebesøk

Vivestad bygdekvinnelag var på besøk hos Kvelde mølle torsdag 21. mars 2019. De 15 Vivestad-damene ble tatt imot på mølla av daglig leder Freddy Evensen og Bjørn Bergene (forfatter, lokalhistoriker, grønnsaksdyrker m.m.).

Evensen og Bergene informerte om historien om Kvelde mølle – det hadde vært virksomhet der fra 1916. Virksomheten i dag driftes av tre skift med 1 – 2 menn pr. skift. Det er kornmottak i sesongen og de har fokus på å bruke norsk korn for det meste. Det kan også spores hvor kornet kommer fra. Hvetemel har aldri vært så billig som nå. De ga også uttrykk for at de er i en næring som er framtidsrettet m.h.t. bruk av plantebasert kosthold. Steinmalt mel fra Kvelde mølle er kvalitetsmel. Steinmalt mel er mer aromatisk enn valsemalt mel.

Vi fikk servert nybakte kanelboller bakt på florsiktet hvetemel fra Kvelde som smakte aldeles nydelig sammen med kaffe og frukt. Etter informasjonen var det mulighet til å kjøpe mel i møllebutikken. Det ble mange melposer av både florsiktet hvetemel, fullkornsmel og grøpp som damene fra Vivestad kunne ta med seg hjem.

Til slutt fikk vi omvisning i selve mølla og fikk se på hvordan melet blir malt. Veldig artig å se hvordan prosessen foregår.
Leder Ambjørg Akerholt takket for interessant informasjon og omvisning og overrakte boka Godt drikke.

Bli medlem