Uten en fremragende innsats på kjøkkenet hadde ikke kvelden blitt den samme
Lagets leder, Anne Berit Finden, introduserte Thomas Horne.
Deilig suppe av elgkraft og grønnsaker
Nabolaget fra Vassås hadde møtt mannsterke opp. Veldig hyggelig.

"Kunsten å ikke kaste mat".

Thomas Horne, matentusiast som har skrevet boka "Kunsten å ikke kaste mat", og som også har opplevd den del av verden som nesten konstant sulter - ga oss en kveld hvor mat og matsvinn ble satt i perspektiv, både økonomisk og miljømessig og hvor vi gikk hjem og tenkte: jammen er det viktig hvordan jeg som forbruker forholder meg!

Dette er et stort og viktig tema som vi ikke kan feie under teppe. Vi må bli bedre til å planlegge ukens måltider og bruke opp rester, det er en god start. Men også viktig å vite hvordan vi kan bruke matvarer som er litt triste eller visne.

For hva gjelder matkasting er det forbrukeren som er verstingen. Vi har for god råd, og til tross for at vi alltid klager på matprisene, bruker vi idag bare 11% av lønna på mat mens man på 60-tallet måtte bruke ca 40%. I tillegg stoler vi slavisk på datostemplingen, uten å lukte og smake for å sjekke selv.

Bevertningen var gått ut på dato, men beviste til fulle at den ikke var dårlig etter. Alt fra frukt og grønnsaker til suppe og kaker.

Tusen takk til alle matvareforretningene som ga oss varer utgått på dato!

 

Bli medlem