Temadag i Vestfold

Vestfold Bygdekvinnelag inviterte til Temadag på Gamle Horten gjestegård lørdag 6.02. Dette er en del av det som tidligere var militært område, men som nå er frigitt og omgjort til selskapslokale med gammel stil.

Vi var 42 damer som deltok på denne dagen. Vi fikk en lærerik innføring i det arbeidet som utføres av Matmerk. Så var det ut på tur. En lokal guide tok oss med på en rundtur på Karl Johans Vern. Denne delen av Horten har en helt spesiell historie som starter lenge før marinen kom til byen. Forløperen til Bastøfergen mellom Horten og Moss var en skysstasjon på KarlHohans Vern. De som ikke ønsket å gå tur fikk en omvisning på Lokalhistorisk museum, som er et samtidsmuseum med utstillinger fra "verden" på 1950 og tidlig 1960 tall. Det var mye vi kjente oss igjen i. Etter spennende lunch ble det mer turfokus. Alle styremedlemmene i Vestfold presenterte sin favorittur som turtips til andre. Det ble også servert "hot kakao" som ekstra turtips.

Vi avsluttet dagen med inspirerende informasjon fra Leder for frivilligsentralen i Horten Cathrine Eriksen. Hun fortalte om hvordan frivillige organisasjoner og enkeltpersoner hadde bidratt i arbeidet med transittmottak for flyktninger.
 

Bli medlem