Vellykket opplading - Bygdekvinner på hurtiglading

Lørdag 1. februar var rundt 90 personer klare for hurtiglading på Skjeestua i Stokke.

Lørdag 1. februar var mellom 80 og 90 personer klare for hurtiglading på Skjeestua i Stokke.

Arrangementet var faktisk fullbooket !!

Det ble holdt 3 foredrag, servert deilig lunsjbord, en liten matbit når man kom og det ble også tid til hygge og prat. 

Programmet så slik ut:

Anders Nordrum er utdannet gartner og pedagog og har gjennom sine 22 år ved Gjennestad gartnerskole og 8 år som gartner og formidler av kunnskap om grønnsaksdyrking til fengselsinnsatte, opparbeidet en bred kunnskap om dyrking av matvekster.
Anders og Barbro Nordrum driver det norske foretaket Datsja. Foretakets formål er å formidle kunnskap, beredskapsfrø og andre produkter knyttet til det å dyrke grønnsaker nå - eller i en annen tid. Det er mulig å få kjøpt beredskapsfrø i pausen.

Tore Jardar Wirgenes og Virgenes Andelsgård hvor matproduksjon handler om å bygge gode økosystem i et helhetsperspektiv. Samspillet i naturnært landbruk er bra for klima, bra for matjorda og bra for dyra. Det som er bra for naturen, er også bra for menneskene.
Gården benytter også REKO-ring som er en enkel distribusjonsmodell for matvarer og fungerer som en kontaktplattform mellom produsenter/mathåndverkere og forbrukere i nærområdet.

Jørn Lier Horst har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Handlingen i bøkene er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken.
Jørn er bosatt i Stavern og fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltids forfatter og medeier i eget forlag og har mottatt en rekke priser for sine bøker. Jørn har med bøker for salg.

 

Bli medlem