Informasjon om koronaviruset for Norges Bygdekvinnelag

Norges Bygdekvinnelag ber alle medlemmer, lokallag og fylkeslag om å følge råd fra nasjonale og lokale myndigheter for å redusere smittefare. Norges Bygdekvinnelag følger situasjonen, og vil oppdatere informasjonen løpende. Ta godt vare på hverandre i tiden fremover!

Les informasjon fra folkehelseinstituttet datert 12. mars 2020 her!

Hvordan kan jeg selv forebygge smitte - generelle råd fra Folkehelseinstituttet

Håndvask
Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann, særlig etter hosting/nysing, etter toalettbesøk, før tilbereding av mat, før måltider og ellers ved synlig skitne hender. Det anbefales å vaske hender når man kommer hjem etter å ha vært ute blant folk. 

Hånddesinfeksjonsmiddel/håndsprit er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig, men husk at dersom hendene er synlig skitne eller våte har dette redusert effekt. Da bør hendene rengjøres med såpe og vann.

Hostevaner
Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.

Tilstreb å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå), eller i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.

Andre forebyggende råd
Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte. 

Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig. 

Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen

(Folkehelseinstituttet).

 

 

 

Bli medlem