Gyldne dråper og nasjonalromantikk. F.v. Kombucha og kombuchahotell, vannkefirkorn med vaniljeekstrakt i flakong stående og ferdig vannkefir helt til høyre
Denne kransen har et gammelt sykkelhjul som base.....

KK - Kranser og Kombucha - vi-hjelper-hverandre-kveld

Tidspunkt: 
Mandag, 11. desember 2017 - 19:00
Sted: 
Bygdestua, bygdehuset Fjellhall

11.

des

En uhøytidelig kveld a la den vi hadde sist i september - hvor vi hjelper hverandre med å sette igang med fermentering av kål og drikke (som f.eks. vannkefir og kombucha).

Ta med det du trenger: Til surkål av rødkål eller hvitkål: økologisk kål, stor bolle i plast eller glass, ostehøvel, mandolin eller skarp kniv til å snitte kålen, trefjøl, mineralsalt og liters eller 2-liters Norgesglass tl å ha kålen på.

Til vannkefir: Norgeglass eller annet glass med lokk, økologisk fiken, aprikos eller rosiner (trenger ca en liten neve rosiner til å lage en liter vannkefir), litt mineralsalt, sitron (går fint uten), sukker. Vannkefirkorn deler vi ut søsterlig. Røreredskap i plast eller tre.

Til kombucha: 2 liters glass med lokk, sukker (vanlig hvitt), økologisk svart te, f.eks Pukka (annen the går visstnok også, men her er vi langt fra utlærte;). Samt røreredskap i plast eller tre må dere ta med. Kombuchastarter får dere så langt kombuchahotellet har babyer.

Men denne kvelden vil vi også lage kranser! Det vil være 14 dager igjen til jul og da kan du lage til deg selv eller til en god venn i gave.

Ta med bindertråd, (finnes i to tykkelser, den tynneste kalles myrtetråd, og begge varianter finnes også i flere farger, gull og sølv), og f.eks halmkrans, greinkrans eller annen type underlag for krans, alt etter hva du ønsker å lage. Og selvfølgelig det du vil ha på kransen. Om det er eviggrønt eller blåbærlyng, glitter eller julekuler, kongler eller kvister - det er en uendelighet av muligheter. En god tang til å klippe bindertråd og en rosesaks el lign for å klippe opp f.eks eviggrønt. Har du limpistol, ta med den og. Ta en titt i de lokale blomsterbutikkene så finner du både grunnutrustning og ideer. Og husk at det enkle blir ofte vel så bra som det kompliserte.

Om du tenker å komme er det fint om du sier fra på sms eller ring Marianne Løchen på 934 22 865

Ta gjerne med deg litt varmt på termosen og matpakke.

Velkommen til en hyggelig, avslappet kveld sammen - midt i desember.

Bli medlem