Blikkenslagerbedrift med to kvinnelige ledere

Bygdas blikkenslagerbedrift som ledes av to kvinner, Den ene av dem Norges første blikkenslager

Hillestad Bygdekvinnelag besøkte 5. mars blikkenslagerbedriften Sverre Foss som feiret 50 års jubileum i fjor. De to søstrene Else, som var første kvinnelige blikkenslager i Norge, og Marit som er økonomiutdannet, overtok i 1996 ansvaret for bedriften fra sin far, grunnleggeren Sverre Foss. Dette er snakk om "Kvinner og verdiskaping"
Hillestaddamene fikk innblikk i en solid bedrift der de liker å finne gode, enkle og billige løsninger for kunden, der de tar godt vare på sine ansatte og der uttrykket "praktisk intelligens" står høyt i kurs!

Det ble en spennende omvisning ute i verkstedhallen der vi så materialer av mange slag, maskiner fra de enkle til de mest avanserte, vi hørte utrykk som "platesaks, knekkemaskin, og trappeneser" og vi så bordet der de ansatte starter dagen med kaffe og kamferdrops før klokken sju...

Avslutningsvis på kvelden fortalte SverreFoss om noen av de medisinske sidene med faget han er svært opptatt av, bl.a. hva gode ventilasjonsanlegg har å si for læring, for god arbeidsinnsats og bedre helse generelt.

Bli medlem