Hurra for 17.mai!

Hillestad 11.05.21     Kjære bygdesøster.

Ja, jeg synes det er et godt ord og tar det gjerne i bruk. Ikke minst når klemmen og håndtrykket fortsatt må vente litt.

“Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter”, sa Bjørnstjerne Bjørnson. Kanskje er det slik også i overført betydning? Aner vi våren i samfunnet forøvrig også?

Jeg liker at våren tar seg god tid, da rekker jeg å følge med på alt som skjer. Dessuten sier et gammelt ordtak: “Mai kulde gjør bondens lader fulle”. Det må vi tro på. Ikke for ingenting at vi fortsatt fyrer i ovnen mot midten av mai!

 

Vi gleder oss over en vellykket 85-årsdag i gapahuken på Reidvin-tunet. Og vi har fått flere tilbakemeldinger – det setter vi utrolig stor pris på, og ønsker oss flere! Du må hjelpe oss med kompassretningen, vet du.

Og vi fortsetter å glede oss – over den nye leder i VBK som heter Lene Kristin Bråtejordet – HURRA for jenta i røyken!

Spiskammersprisen gikk velfortjent til Holt Gård. Vi gleder oss på deres vegne.

 

-Og vi er stolte av den positive responsen fra våre medlemmer da vi fikk spørsmål om frivillig innsats i vaksinasjonshallene –supert!

 

-Det har vært året for digitale møter i vår organisasjon, selv om ikke vi i vårt lag har tatt det i bruk annet enn som deltagere. NBK hadde et digitalt 8.marstog, det har vært Kaffeprat og KvinnerUT, alt på nettet, kanskje blir det også et for lokallagslederne i Vestfold før sommeren. Alle har blitt styrket i sin digitale kompetanse og det er bra. Du har kanskje fått det i fanget i form av hjemmeskole og/eller hjemmekontor, eller for å kunne holde kontakten med familie og venner.

 

-De planlagte turene til Brekkeodden i april og på Kyststien i mai har vi måttet avlyse. Men det er ingenting i veien for å ta turene på egen hånd, sammen med din kohort.

Vær litt nysgjerrig og gå nye veier. Stolpejakt og turpassturer er tilgjengelig for alle som vil ta beina fatt og det er trygge og gode aktiviteter som ikke rammes lett av restriksjoner om avstand og antall.

Hva som venter bak neste sving vet bare den som går videre.

 

Og hva gjør vi så framover? Vi er spent på det som venter oss – og forsøker å holde forventningene på et realistisk nivå. Muligheten for å bli positivt overrasket er alltid tilstede.

 

Til 17.mai er alle Holmestrands innbyggere invitert til å være med å synge “Lenge leve Holmestrand” – på nett, naturligvis. Sangen lærte kommunens bygdesøstre sammen med Arnstein Øverland på fellesmøtet på Løkfabrikken i februar ifjor – husker du? https://www.youtube.com/watch?v=aWQf6bSUfns

Og fra lokalt hold, Hillestad kirke, kan Åse Kristine melde at prestevikar Eli Fjose og organist Andreas har laget digital gudstjeneste med Åse Kristine som tekstleser. De plusser på med sang av Jan Tore Saltnes og spill av Andreas. Sendes på “Kirkene i Holmestrand” på 17. Mai. https://holmestrand.kirken.no/

Hygg deg med dine nærmeste denne nasjonaldagen, så kommer vi for fullt tilbake neste år!

 

-Vi regner med at planteauksjonen på Reidvin-tunet går som planlagt 7.juni kl 18:00. Da begynner vi kvelden med omvisning i hagen før auksjonen tar til. - Inntektene fra auksjonen vil gå til laget. Kanskje har du noe å bidra med? Det hadde vi satt pris på!

 

-Holmestrand har fått ny kulturarvkonsulent, Christina Leverkus, og hun planlegger kulturminnedager 4.-12-9. med kick off på høstmarkedet vårt. Program for disse dagene er under utarbeidelse sammen med lag og foreninger med kulturarv som en del av sitt program. Så både Hbk og Reidvin-tunet er med.

Høstmarkedet tenker vi blir en realitet i år. Og vi må tenke nytt. Det er ikke sikkert det kan skje i akkurat samme form som før koronapandemien, men at vi likevel kan få det til, tror jeg på! Markedskomiteen er på saken.

 

-Torunn har som studieleder søkt NBK og vi har fått midler til kurs for barn og unge i Tradisjonsmatskolen - bærekraftig matkunnskap. Vi planlegger bær-, sopp-, fisketur o.l. Til høsten. Her kan du være med om du har tid og lyst!

 

-Også rundt oss skjer det mye:

Kommunen jobber med ny kommuneplan og kanskje er du med i innbyggerpanelet?

Det planlegges kollektivknutepunkt på Grelland, det har du sikkert lest i avisa.

Hillestad skoles tomt er igjen lagt ut for salg – 23 mill vil de ha -!

Og Hillestadvannets beskaffenhet er begredelig og kan koste oss dyrt.

På Reidvin-tunet planlegges det for bryggerhus og fundamentet kommer på plass i mai/juni. Auenstua fra Vassås flyttes iløpet av de neste månedene. Vi gleder oss til bakerovn og kurslokale.

Kanskje vi kan få felles glede av et slikt bygg?

 

Spennende tider som ligger foran oss!

 

Og med rødt, hvitt og blått – det vakre flagget vårt som feirer 200 år, og et håp som er lysegrønt,

ønsker jeg deg en god 17.mai!

 

Beste hilsen fra Marianne, på vegne av styret i Hillestad bygdekvinnelag: May Synnøve, Åse Kristine, Inger-Johanne, Torunn, Anne og Marit.

Bli medlem