Hvordan er det å flytte til Norge?

Nathalia fra Russland, Wasima fra Afghanistan og Charlotta fra Sverige fortalte hvordan det var flytte til Norge i voksen alder.

Hillestad Bygdekvinnelag hadde invitert damene til å fortelle hvordan det var å være ny i et fremmed land. Det var 23 damer på møtet denne kvelden.
Nathalia trakk fram den friske luften og musikaliteten i det norske språk. Samtidig fortalte hun om en arbeidsom vei til arbeid med ny utdannelse som hjelpepleier. Wasima (bildet) var glad for at hennes døve datter fikk gå på skole i Norge og at hun selv var blitt hjerteoperert. - Norge er et fint land med snille menensker, sa hun. Samtidig hadde det vært to harde år alene med datteren her, mens hun ventet på sim mann og sønn.

 Wasimas døve datter, Khareka 10 år, var med. Da var det heldig at Åse Kristine Guthus i Hillestad Bygdekvinnelag har jobbet som døvelærer og kunne prate med henne

Nathalia kom til Norge for 7 år siden, da hun giftet seg med en nordmann. Hun har jobbet hardt for å utdanne seg til hjelpepleier.

   Charlotta Stenhaug har flyttet ti Norge fra Sverige. Hun er medlem i Hillestad Bygdekvinnelag og også TrivselsTangent.
Arbeidslivet er forskjellig. I Norge skal alt være så hyggelig hele tiden, mente hun. Dessuten klarer hun ikke å få tak i brune sennepsfrø i Norge, for vi har bare gule, sa hun og lo. Når hun skal legge ned agurker, trenger hun nemlig de brune...

Bli medlem