Om oss

Hof Bygdekvinnelag anno 19.03.1938.

Hof Bygdekvinnelag (Bondekvinnelag) ble stiftet på Landbrukslagets årsmøte på Solvang den 19.03.1938. Første formann var Artrid Sundby. Kontigenten var kr. 0,25,-

Da krigen kom ble det ettervært vanskelig å holde foreningen igang og det var ingen møter mellom 14. august 1942 til september 1945. Ny formann bler da Gerd Lindseth. Etter litt startvansker kom de igang og det var mange ting å ta fatt på. En av de første timg de gjorde var å kjøpe en elektrisk takke som var til utlån bland medlemmene. En vaskemaskin ble også kjøpt til utlån,og den gikk på omgang og hentet med hest og kjerre eller annet fremkomstmiddel.En strikkemaskin ble også innkjøpt. Det er holdt mange kurs opp gjennom årene. f.eks. bunadskurs, sykurs, salmakerkurs, hjemmets innredning, lampeskjermkurs, billedvev, traktorkurs og vevekurs. Laget hadde etter hvert flere vever og hadde vevstue på forskjellige plasser. Desverre ble det vanskelig og få nok deltakere på kursene, og vevene står nå på låven hos Bernt Rønneberg.

Bondekvinnelaget har gjennom årene vært svært gavemilde på mange fronter. Kirken har fått 6 stk brudestoler, 15 konfirmasjonskapper, messehagl, pultduk, møbler til dåpssakristiet og alterduk, en lysglobe (Sammen med sanitetforeningen) og kanskje mer. Eller er det gitt støtte til mange gode formål her i landet og ellers i verden f.eks. ved naturkatastrofer og ulykker. For å skaffe penger har det vært holdt basar der medlemmene har strikket og sydd, papirinnsamling, loppemarked og julemesse. Gjennom årene har det vært mange studieringer.

Medlemstallet i dag er i underkant av. 20 medlemer. Vi møtes rundt hos hverandre siste tirsdagen i måneden. Det nye året begynner med medlemsmøte hvor vi blir enige om aktiviterer for hele året. Bygdekvinnelaget er ett felleskap på tvers av generasjoner hvor mange temaer er atuelt bl.a mattradisjoner.

Ta kontakt om du ønsker å være med oss. Her er alle velkommen :-)

Bli medlem