Her forteller Cesilie om Utviklingsfondets arbeid i Guatemala
Nydelig kyllingsuppe med byggryn
Ja! Bli med!
Interesserte bygdekvinner

Besøk fra Norges Bygdekvinnelag

I går kveld var det klart for Mars Medlemsmøte, og vi var så heldige å få besøk av generalsekretær for Norges Bygdekvinnelag, Cesilie Aurbakken. 

30 interesserte bygdekvinner møtte opp denne kvelden for å høre Cesilie Aurbakken fortelle om Norges Bygdekvinnelag og de forskjellige prosjektene vi har gående.

I 2018 ble Norges Bygdekvinnelag akkreditert som rådgivende organ under UNESCO på grunn av vår kunnskap om lokale råvarer og tradisjonsmat. I 2018 meldte 200 lokallag seg på Bygg aksjonen, og tilsammen ble det delt ut 12 000 pakker med Gullbygg over hele landet. Det var et stort engasjement rundt omkring i lokallagene og vi fikk mye oppmerksomhet rundt dette. I år jobber Norges Bygdekvinnelag sentralt med at det skal settes igang et systematisk arbeid for å øke produksjonen av bygg til mat, fortalte Cesilie.

Hun fortalte også om KvinnerUT, som er et inkluderingsprosjekt rettet mot innvandrerkvinner. 80 lokallag har arrangert tilsammen 400 aktiviteter for og med innvandrerkvinner og vurderingen i etterkant har vært veldig bra. Norges Bygdekvinnelag er unik når det gjelder å inkludere kvinner, og i år fortsetter dette gode prosjektet med støtte fra Sparebankstiftelsen. I år vil fokuset være å øke innvandrerkvinnenes kompetanse. Tommel opp til NBK!

Tradisjonsmatskolen er et annet prosjekt som Cesilie fortalte om. 150 lokallag over hele landet arrangerer tilsammen 300 kurs i tradisjonsmat i løpet av 2019. Dette er vi selv med på, og starter med et Pølsekurs i Juni. Informasjon kommer.  

Tusen takk for en hyggelig kveld, takk til Karen, vår egen Masterchef for den nydelige maten, takk til Cesilie som ville komme å fortelle oss om det som skjer sentralt,  takk for gjestene som kom helt fra Kjose, og takk til alle dere andre som kom ikveld. Her er Karens oppskrift på rundstykker med bygg, som mange ønsket seg. Bon apetit:

500g gullbygg

200g byggryn

1 liter kokende vann.

Dette røres sammen, legg på lokk og la stå i ca. 3 timer.

Ha i 7 dl kald kulturmelk

2 ss sukker

1 ss salt

1-2 pk gjær

Ca. 1 kg (+/-)  hvetemel til passe deig

La det heve i minst en time. Det blir ca. 30-35 rundstykker. Stekes på 210 gr i 12-15 minutter.

 

Bli medlem