RBK trår til for Krafttak mot kreft - fredag 6.mars

Ringsaker bygdekvinnelag samler inn penger til Krafttak mot kreft - den 6. mars med bøsser utenfor Rema 1000 i Moelv fra kl. 12 til 18. 

Innsamlingsaksjon Krafttak mot Kreft 2020 - bygdekvinnene trør til.

VIPPS gjerne til 441008 - som vil knyttes til oss i Ringsaker Bygdekvinnelag

 

TUSEN TAKK FOR kr. 4212  som kom inn på bøssene våre - og da har vi ikke fått hva som kom inn på vår VIPPS!


Krafttak mot kreft gjennomføres for 15. år på rad.
Hvert år får om lag 34 000 nordmenn kreft. Det vil si at over 90 personer får en kreftdiagnose hver dag. Kreftforskning har bidratt til at tre av fire nordmenn overlever kreft, og blant noen kreftformer overlever så mange som ni av ti.

Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og mindre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Derfor trengs det mer forskning på disse kreftformene.

Fra 6. til 15. mars stiller alle bygdekvinnelagene i Ringsaker opp til den, årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft.
Noen av bygdekvinnelagene blir å finne utenfor nærbutikken og andre møtes for å reise rundt i bygda.
Kreftforeningen har som mål å samle inn 45 millioner kroner. I 2019 samlet de inn 42 millioner til kreftformer med lav overlevelse, som også var fjorårets tema.

 I årets innsamling samles det inn penger til kreftformer som få overlever. Midlene som samles inn skal gå til forskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.
Det er flere årsaker til at noen kreftformer har lav overlevelse. Disse kreftformene oppdages ofte for sent fordi de har diffuse symptomer og ikke en kul som kan kjennes ved en sjekk. Kreften er dermed kommet langt når den først oppdages, og mange har spredning på diagnosetidspunktet. Noen kreftformer er også spesielt utfordrende å behandle, fordi svulsten ligger så vanskelig til at kirurgi ofte ikke er et alternativ

 Det finnes flere studier som antyder at forskning på mange av kreftformene med lavest overlevelse har vært underfinansiert. Kunnskapsutvikling på disse områdene har dermed ikke stått i forhold til den byrden sykdommene utgjør.
 

Bli medlem