Skatval bygdekvinnelag

Skatval Bygdekvinnelag er lokallaget på Skatval, ei bygd med ca 3000 innbyggere som ligger i Stjørdal kommune. Skatval bygdekvinnelag har 37 medlemmer i alle aldre, og det er stor trivsel når damene møtes på møter, kurs og andre arrangementer.


Skatval Bygdekvinnelag har mange faste arrangementer.

Vi har bl.a

  • nyttårsmøte på Bosenteret med kveldsmat og underholdning sammen med beboerene,
  • strikkehjelp til 4.trinn på Skatval Skole
  • servering av grønnsaksuppe, kaffe og kaker etter høsttakkegudstjenesten i kirka.
  • Vi satser også på en trimtur. I år var vi på en trivelig sykkeltur i bygda, hvor vi var innom 3 ulike hager.

Vi har også utleie av diverse utstyr til de som skal holde små og store selskap. Hos oss kan de leie servise, bestikk, glass, kjeler, linduker og alt annet som hører til et selskap.

Innimellom de faste arrangementene får vi plass til populære strikkekurs og matkurs. 

 

Her er invitasjonen for å lære seg å strikke i Brioche-teknikken

Vi skal lære oss å strikke i Brioche-teknikken med 2 farger. Vi lærer det grunnleggende i teknikken først. Dette ser ut akkurat som to-farget patent, men forskjellen er i hvilken teknikk man bruker. Og når den teknikken begynner å sitte i fingrene, så skal vi lære oss økninger og fellinger. Det er dette som gjør Brioche til en forskjellig teknikk og den har dessuten flere muligheter enn to-farget patent.

 

Vi starter med å strikke rundt på en rundpinne og da på ei lue. Dette er enklest til å begynne med. Så skal vi lære oss å strikke frem og tilbake på begge sider og da skal vi lage en prøvelapp. Vil også gå igjennom hvordan man strikker etter diagram og etter beskrivelse. Det vil bli noen engelske ord og uttrykk, men det kommer man fort inn i. Det blir også noe informasjon/instrukser på norsk.

Det du trenger å ha med deg:

- liten rundpinne 40 cm og strømpepinner i 3,5 eller 4

- 2 nøster garn (ca 100 m pr nøste) i kontrastfarger som passer til p 3,5/4. Gjerne noe mykt garn som passer til lue. 

- Godt humør og tålmodighet.»

Litt om kursholderen:

Lars Lothe er Stjørdaling begynte å strikke da han var 6 år. I voksen alder har han fortsatt interessen for strikking og har blant annet deltatt på internasjonale strikkemesser og jobbet på Jens Hoff i Trondheim.

Lars var også kursholder på strikketreff som Skatval bygdekvinnelag arrangerte i april i 2018. Veldig inspirerende og artig kveld og vi er kjempeglad vi har greid å kapre han til denne kursdagen i Klempen. 

Skatval bygdekvinnelag

Leder: Randi Steinvikaune

Bli medlem