Bygdekvinner fra Skatval på sykkeltur langs  Myravegen i lav kveldssol
Bygdekvinner fra Skatval på sykkeltur langs Myravegen i lav kveldssol
Første stopp hos Heidi og Jostein Myhr
Første stopp hos Heidi og Jostein Myhr
Heidi forteller om plantene i det nybygde orangeriet på
Heidi forteller om plantene i det nybygde orangeriet på gården
Fra inngangspartiet hos Heidi og Jostein - trivelig velkomst!
Fra inngangspartiet hos Heidi og Jostein - trivelig velkomst!
Stramt gjerde i pil står godt mot kulturlandskapet i bakgrunnen
Gjerde i pil mot kulturlandskapet i bygda vår - er vi i Provance?
Fuglebad i hagen til Jostein og Heidi
I orangerriet fant vi en flott pelargonium med duft av sitron
I orangerriet fant vi en flott pelargonium med duft av sitron
Vi sykler videre til neste stopp hos Liv og Georg Reitan
Vi sykler videre til neste stopp hos Liv og Georg Reitan
I drivhuset til Georg fant vi druer!
Rabarbrapai og bålkaffe, og et lite glass heimlaga druevin - kortreist mat hos Liv og Georg!
En av Livs vakre katter
Bak fjøsveggen på Myr Østre gror grønnsakene godt!
Brit forteller om bokashi-kompostering i veksthusveggen ved gamle Hammer Gartneri
Her stod det et veksthus før i tida - nå har Brit rekke på rekke med urter, blomster, busker og spiselig grønt i de gamle såbeddene
Brits lysthus - kreativt gjenbruk av husets inngagnsparti
Brits utedo måtte prøves - nostalgi! Og utenfor gror peonene godt...
Vel heime - Blomsterkrans ble bordpynt

Sommertur på to hjul

15 spreke bygdekvinner fra Skatval bygdekvinnelag har vært på sommertråkk langs Myraveien - en liten veistump midt i bygda vår, som skulle vise seg å inneholde skjulte hageskatter og mange trivelige og kreative hagemennesker! 

Etter mange dager med regn fikk vi også fin temperatur og lav kveldsol med på veien - en fantastisk avslutning på vårsemesteret 2019 i Skatval bygdekvinnelag. 

 

 

Årets sommeravslutning i Skatval bygdekvinnelag ble gjennomført i begynnelsen av juni i år. I samlet tropp sykla vi fra Skatval skole, gjennom Myravegen og videre langs avlingsvegen fram til gamle Hammer Gartneri i Vollsdalen.

Tre stopp på turen var avtalt på forhånd. Du kan lese mer om det vi fant på veien nedenfor her. Se også bilder fra turen ved å bla i bildemappa ovenfor.

 

Orangeriet hos Heidi og Jostein Myhr. 

Første stopp på vegen var i Orangeriet hos Heidi og Jostein Mhyr. Dette er mennesker som liker å jobbe i hagen, og vi ser at de jobber mye! Sans for farger og form, orden og kvalitet, gammelt og nytt preger hele anlegget. 

I fjor høst bygde Heidi og Jostein Myhr et orangeri mot fjøsveggen som har blitt familiens nye tilholdssted. Artig og inspirerende å se hva som er mulig.

Fantastiske hagerom hele veien, bildene greier ikke å gjenngi....

 

Kortreist mat og drikke hos Liv og Georg Reitan

Neste stopp på veien var i hagen til Liv og Georg Reitan. Liv og Georg er aktive kårfolk på melkebruket Myr Østre i Myravegen. Her driver kreative Liv med katter, hagestell og akrylmaling, mens Georg tar i et tak på gården og ellers finner tid det meste, også å ta imot et lass med skravlende bygdekvinner på sykkel.... 

Liv er forøvrig ekspert på rabarbrapai (vi fikk smake!), mens Georg kan kunsten å koke kaffe i svartkjel. Og siden Georg har drueranker i drivhuset, så har Liv lært seg kunsten å lage druevin (vi smakte like godt på den også vi!).   

Besøket hos Liv og Georg ble avsluttet med en sving innom grønnsakshagen bak fjøsveggen på Myr Østre. Her er det Tomas, barnebarnet til Liv og Georg, som er sjefen. Kjempefint anlegg - det er håp for ungdommen - Se bilder i bildemappa øverst på sida.

 

Plantemangfold og bokashi-kompostering hos Brit Hammer  

Siste stopp på turen var hos Brit Hammer. Brit har solid fagkompetanse i gartnerfaget og er nå ansatt som bygartner i Trondheim kommune. I mange år drev hun også Hammer gartneri på heimgården på Skatval. Et av veksthusene fra den tida er fremdeles intakt og her driver Brit i ledige stunder med tomatdyrking og produksjon av sommerblomster til privat bruk, samt utprøving av diverse spennende jordforbedringsteknikker som bruk av slam i prydplantebed og bokashi-kompostering!  

Noen kreative løsninger i hageanlegget fant vi også - da trøderlåna skulle renoveres ble inngangspartiet flytta ut i hagen, og vips hadde Brit en trivelig lysthus til bruk i varme sommerkvelder.  

Brit har også tid til organisasjonsarbeid og er leder i Stjørdal hagelag. Kanskje kan hagelaget og bygdekvinnelaget samarbeide om enkelte prosjekter? Denne kvelden synliggjorde i alle fall noen felles interessområder vi gjerne kan dyrke sammen i tida framover!

 

 

Bli medlem