Bygdekvinner serverer rabarbrasuppe
Bygdekvinner serverer rabarbrasuppe i Svartåsbygningen
Trivelig stemning i kjøkkenet med suppe og folkemusikk.
Trivelig stemning i kjøkkenet i Svartåsbygningen.
Rabarbrasuppa står klar.
Rabarbrasuppa står klar for smaking.

Rabarbrasuppe på Eiktunetdagen 27.august 2017

Rabarbrasuppe, tradisjon i Vardal bygdekvinnelag.

På årets Eiktunetdag, søndag 27.august, serverte kvinner fra Vardal bygdekvinnelag den tradisjonelle rabarbrasuppa til besøkende på årets familiedag.

Tradisjonene tro hadde en gruppe fra Vardal bygdekvinnelag kokt mer enn 40 liter rabarbrasuppe for å servere til besøkende på den årlige Eiktunetdagen.

Denne dagen er videreføring av "familiedagen", som finner sted første søndag etter at skolen har startet opp for høsten. Dette betyr at alle generasjoner deltar. Eiktunet er områdets folkemuseum, i et vakkert landskap med utsikt over Mjøsa.

I år hadde vi et strående vær, med stort besøk. Dette førte til at vi gikk tom for suppe lenge før dagen var slutt. 7 kvinner fra laget vårt deltok: Jorun, Ingjerd m/ venninne, Astrid, Marit, Marie og Vigdis.

Forberedelsene startet på møtet i mai. Da kartlegger vi hvem som har rabarbra til å høste på forsommeren. Rabarbraen blir gjort klar og puttet i fryseren til det er tid for å koke suppe. Nestleder og grendekvinner har hovedansvar for denne jobben.

Ettersom dette er en lang tradisjon i laget vårt, så kommer folk innom for å smake. Vi har også inntrykk av at stadig flere barn tør å smake på suppa og dette synes vi er veldig positivt. 

Tusen takk til Gjøvik spellemannslag for fin musikk og alle som kom innom for smaking og en hyggelig prat!

En fantastisk dag for alle frammøtte!

 

Bli medlem