Nytt opplag av boka om Bygg frå Torpa Bygdekvinnelag!
Mat og tradisjonar frå Dovre

4.Desember og vi kjem med julegave tips!

Bøker er fine julegåver!

Bygdekvinnelaga rundt omkring i Oppland har i mange år laga kokebøker ,med mykje lokale oppskrifter.

 

 

Bøkene kan bestilles frå dei ulike lokallaga, og er fine julegåver!

Ynskjer du å kjøpe Torpa Bygdekvinnelag si bok med Bygg oppskrifter sender du ei melding eller ringer til leiaren i Torpa, Monika Korslund:915 41 449

Ynskjer du å kjøpe boka frå Dovre  sender du ei melding eller ringer til leiaren i Dovre,Tove Jenny Qvan:920 11 716

 

 

Julegåver

En julegave eller julepresang er en gave som gis i forbindelse med jul. I vestlige land er det vanlig at familiemedlemmer, nære slektninger og venner gir hverandre slike gaver, særlig fra voksne til barn.

Julegaver kan være små og store, billige og dyre, selvlagde eller ferdigkjøpte. Det kan for eksempel være leketøy, spill, sportsartikler, klær eller penger til barn, nyttegjenstander, elektronikk, pynteting, bøker, plater og gavekort til de voksne. Julegaver kan også være firmagaver, venninnegaver og liknende.

Julegavehandelen i desember er årets store salgsperiode for mange forretninger.

Julegavene pakkes inn i fargerikt julegavepapir, merkes med navnelapper og fordeles før julaften. Pakkene åpnes vanligvis hjemme, i Skandinavia som regel under familiefesten på julaften, i Storbritannia og USA første juledag. I norske småbarnsfamilier blir mange av gavene delt ut av en utkledd julenisse som kommer med dem i sekken sin. Ellers er det vanligst å samle julegavene i en haug under juletreet og åpne dem når familien er samlet.

Alternative julegaver kan være vennetjenester, opplevelser, egenproduserte gjenstander eller pengestøtte til veldedige formål.

De eldste norske referansene til «julegaver» er knyttet til Eirik jarls hoff på 1000-tallet. I følge sagaen ga han gaver til sine menn på åttende juledag, altså nyttårsdagen. I begynnelsen var nyttårsgavene noe som ble utvekslet fra herre til tjener, og det var fortsatt utpå midten av 1600-tallet vanlig å dele ut nyttårsgaver. Først på 1800-tallet ble det vanlig med julegaver.

 

Kjelde: Wikipedia

Bli medlem